I annonssamarbete med OSLO SKIN LAB

Vissa rynkor är spåren av mycket skratt medan andra kan bero på stress och miljöfaktorer. Bloggaren Caroline Blomst, 40 år och hennes mamma Maud, 70 år berättar hur de på ett enkelt sätt fick en fräsch hy med mycket glow!

Torrhetslinjer, skrattrynkor runt ögonen och synliga streck i pannan. Rynkorna är en naturlig del av åldrandet, så se på dem som något fint när du tittar dig i spegeln. Men det är aldrig fel att ge huden lite extra kärlek, för att göra det bästa av det man har. Bra hudvård börjar inifrån. Bloggaren Caroline Blomst, och hennes mamma Maud, delar med sig av sina bästa tips som gör din hy fräsch på bara några veckor.

 

Kollagenpulver
Så här funkar The Solution Anti Wrinkle Collagen:
Pulvret innehåller kollagen som huden kan ta upp. Du kan blanda pulvret i mat eller i dryck eftersom det inte smakar någonting. Efter redan åtta veckor känns huden fyllig, fräsch och fast.

• Boosta huden inifrån

– Både mamma och jag gillar när huden känns fräsch. Därför försöker vi ta hand om den på djupet, och det gör vi med The Solution Anti Wrinkle Collagen, ett kollagenpulver som vårdar huden från insidan och förebygger rynkor och fina linjer. Kollagen är ett protein som består av aminosyror och som är en del av kroppens bindväv. Det fungerar som lim, kan man säga. När man blir äldre minskar nivåerna av kollagen och det är då rynkorna bildas.

• Se över din livsstil

– Huden påverkas av hur vi mår och lever. Jag och mamma undviker både rökning och för mycket stress. Stadsliv med avgaser och smuts sätter också sina spår, så vi försöker tänka på att få så mycket frisk luft som möjligt. Detsamma gäller sömnen, att få tillräckligt med sovtimmar gör under för min hy.

• Ät bra mat

– Alkohol och socker påverkar huden negativt, så skyddande antioxidanter i form av bär eller smoothie brukar jag försöka få i mig så gott som varje dag. Jag brukar blanda en påse kollagenpulver i smoothien eller frukostyoghurten, medan mamma strösslar det över nyponsoppan. På det sättet får vi enkelt en extra dos kollagen varje dag.

Frukost

Toppa din frukost med extra kollagen – din hud kommer att tacka dig! Kollagen är bra för att det ger huden en boost samtidigt som den hjälper till att minska fina linjer, öka hudens elasticitet och reducera celluliter.

Vill du också boosta huden lite extra?Just nu kan du testa The Solution Anti Wrinkle Collagen och få 65% rabatt. Här kan du läsa mer om erbjudandet.

• Skydda huden

– Förutom att jag sett över kosten och hudvårdsrutinen är jag noggrann med att skydda huden och tillföra fukt. När jag var yngre var det mamma som lärde mig att en rengöring som snällt tar bort smuts, är a och o. Jag tänker det som ett första steg i min skönhetsrutin. Återfuktande krämer med SPF är också viktigt – jag använder det året om. Solens strålar bryter nämligen ner det naturliga kollagenet i kroppen.

• Kom ihåg hela kroppen

– Vi har båda två märkt att det inte bara är i ansiktet som huden förändras. Även armar, ben och stuss börjar med tiden kännas slappare. Vi har lärt oss att kollagennivån i huden har stor betydelse eftersom det utgör en stor del av kroppens bindväv, och stärker hudens täthet och struktur. Därför är vi noggranna med att ta hand om hela kroppen.