Apelsintårta

Botten
3 äggvitor
1 dl sötningsmedel
½ dl kakao
1 msk pulveriserat psylliumfröskal
1 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Fyllning
2 mogna bananer
2 msk honung
skalet av 1 apelsin
1 dl kesella

Garnering
1 dl lätt vispgrädde eller kokosgrädde
ett par droppar gul karamellfärg
klyftor från 1 apelsin
cirka 100 g mörk choklad (hög kakaohalt)
 

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till tårtbotten. Smeta ut två rundlar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 7–10 min. Låt kallna under handduk. Mosa bananerna och blanda ihop resten av ingredienserna till fyllningen. Lägg ihop bottnarna med halva fyllningen mellan och halva ovanpå. Vispa grädde och blanda i karamellfärg. Bred över grädden på tårtan. Dekorera med apelsinklyftor och choklad.
 

Ur Sunda sötsaker (Ica bokförlag) av Christina Lagergren.