Vår resa till historiens vagga startar i Tel Aviv och tar dig med till de mest dyrkade platserna i världen; Betlehem med födelsekyrkan, Jerusalem med klagomuren & Klippmoskén. Följ med oss den 17-22 mars 2020.

Resan till Israel bjuder också på vackra ökenlandskap, fantastiska vyer och gästvänliga människor. Vi äter middagarna tillsammans, umgås och har sällskap av vår fantastiska ciceron Peter Wik och Marianne Brandt från M-magasin med under hela resan.

Från gamla staden Jaffas hamn ser man Tel Avivs moderna silhuett.

Fakta Israel
Datum: 
17-22 mars 2020

Pris per person för prenumeranter:
20 995 kr.
Icke prenumeranter:
21 995 kr.
Priset avser del i dubbelrum.

BOKA HÄR!

Restid: Flygresan tar bara cirka 4,5 timmar.

I priset ingår:
 Flyg i ekonomiklass med Norwegian Stockholm–Tel Aviv t&r.
• Flygskatter och bränsletillägg.
 Alla flygplatstransfers.
3 nätter på Diamond Hotel 3* i Betlehem.
 2 nätter på Port & Blue Hotel 3* i Tel Aviv.
• Alla programmets utflykter, aktiviteter, besök och entréer.
 5 frukostar, 4 luncher och 5 middagar, exklusive dryck.
* Dricks till restauranger, lokalguide och chaufför

• Peter Wik som svensk reseledare/ciceron.
• Marianne Brandt från M-magasin är med.

I priset ingår ej:
• Enkelrumstillägg 5 nätter, 3 295 kr.
• Måltider och aktiviteter på egen hand.
• Avbeställningsskydd och reseförsäkring.

 

För frågor och bokning ring Relasian Travel and Event på telefon 0720-44 15 53.

Dag 1 Stockholm–Tel Aviv-Betlehem
Direktflyg till Tel Aviv och där vi landar på kvällen. Vi beger oss till hotellet i Betlehem och äter middag tillsammans. Middag ingår.

Dag 2 Jerusalem
Idag ska vi till Jerusalem på en heldagsutflykt där vi ska se Tempelberget med muslimernas viktigaste helgedom Klippmoskén och bredvid ligger Al Aksa moskén med sin silverglänsande kupol. Vi ser ocks Klagomuren som är judendomens allra heligaste plats. Nedanför Tempelberget går vi längs Via Dolorosa, den väg där Jesus tvingades släpa sitt kors. Vidare till de kristnas viktigaste kyrka Uppståndelsekyrkan där Jesus enligt historien korsfästes och begravdes. Åter till Betlehem och kvällens middag som blir falafel; friterade bollar gjorda på kikärter, tahini och färsk persilja eller koriander. Frukost, lunch och middag ingår.

Se Klagomuren på riktigt, en av världens mest heliga platser.

Dag 3 Jerusalem
Idag ska vi se Födelsekyrkan i Betlehem. Den är uppdelad i tre delar; den grekisk ortodoxa, latinsk katolska & den armeniska. Vidare till Yad Vashem som är det officiella minnesmärket över offren från Förintelsen. Efter lunch besöker vi Israel Museum som är den största kulturella institutionen i Israel och rankas som ett av de ledande konst- och arkeologimuseerna i världen. Museets kanske främsta sevärdhet är Dödahavsrullarna som här-stammar från det första århundradet före vår tideräknings början. På vägen till Betlehem åker vi förbi Parlamentet (Knesset) som är Israels lagstiftande församling. På kvällen njuter vi av en BBQ middag i tältrestaurangen Grotto. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4 Betlehem – Masada – Döda Havet – Tel Aviv
Frukost på hotellet och utcheckning. Idag ska vi åka på heldagsutflykt till stenfästningen Masada och Döda Havet. Fästningen ligger på en klippa 441 möh och år 74 eKr var detta platsen för en tragisk händelse i den israeliska historien då de judiska zeloterna begick massjälvmord för att undgå att bli romerska slavar. Masada är idag en symbol för Israels försvarsvilja. Vår färd går vidare till den unika sjön Döda Havet som ligger 400 meter under havsnivån. Vi tar ett dopp i det extremt salta vattnet (30% består av salt) och passar på att smörja in kroppen med den hälsosamma leran! Vi lämnar Palestina för att åka till Tel Aviv de sista två nätterna. Middag tillsammans på kvällen. Frukost, lunch och middag ingår.

Flyt som en kork i Döda Havet.

Dag 5 Tel Aviv
Dagen börjar med en promenad längs stranden och därefter en sightseeingtur i Tel Aviv som avslutas med en härlig mezzelunch (arabiska tapas) i gamla Jaffa som ligger vackert utmed det blå Medelhavet med utsikt över Tel Aviv. Staden är Mellanösterns mest dynamiska städer med ett rikt nöjesliv, en underbar sandstrand mitt i staden och utmärkt shopping. Eftermiddagen på egen hand att upptäcka den mångkulturella staden. Avskedsmiddag tillsammans på kvällen och kanske en sväng ut i ”staden som aldrig sover”. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6 Tel Aviv–Stockholm
Frukost på hotellet. Vi lämnar Betlehem för att åka till Ben Gurion flygplatsen i Tel Aviv för vår hemresa. Full av nya insikter landar vi i Sverige på kvällen. Frukost ingår.