Vi återupprepar en av de senaste årens favoritresa! Och vandrar de sista 11 milen till Santiago de Compostela. Följ med M-magasin på en vandring för själen!

Vi går den franska vägen som de flesta vandrare väljer. Den sträcker sig från Saint-Jean-Pied-dePort i Frankrike till Santiago de Compostela i Spanien och är totalt ca 80 mil men vi kommer förstås att gå en kortare sträcka på ca 11 mil.

Vi har guider med oss. Och på dagarna bär vi bara vår egna lilla dagsryggsäck. Övrig packning körs från etapp till etapp. Allt för att vi ska få en maximal upplevelse och kunna njuta av vandringen!

I mer än tusen år har pilgrimer vandrat här för att hedra minnet av aposteln Jakob. För katolikerna är vandringen helig men många gör vandringen av andra skäl. Gemensamt för den samling gamla pilgrimsleder i Europa är att alla leder till Santiago de Compostela. Landskapet är magiskt vacker med varierande natur och under vandringen har man tid att reflektera, tänka och vara med sig själv. För många innebär det ett uppvaknande där man tar ett steg tillbaka och får distans. Oavsett vad man har för mål med vandringen så kommer det att bli en vecka med unika upplevelser och nya vänner. Många av pilgrimerna vi möter första dagarna kommer vi att träffa längs hela vandringen.

Att gå ”El Caminon” är en upplevelse utöver det vanliga, vissa beskriver det som att bli pånyttfödd! Med på resan har vi en erfaren svensk guide och dessutom en representant från M-magasin som är med och skämmer bort oss!

Bokning av resan görs på telefon till Elisabeth Karlsson på Relasian Travel & Event, 0720-44 15 53.