Inga planer för nyår? Grattis! För dig – eller er – har vi återigen planerat en underbar långhelg – späckad med upplevelser, musik, mat och njutning!

Fakta Salzburg nyår 2018

Datum: 30 december 2018 – 2 januari 2019

Hotell: Star Inn Hotel Salzburg 3* Hildmannplatz 5, 5020 Salzburg, Österrike www.starinnhotels.com

Pris för prenumeranter 18 995 kr.

Övriga 19 995 kr

Priset avser del i dubbelrum.

Boka här.
Eller på telefon:
Relasian Travel & Event, tel 0720-44 15 53

 

I priset ingår:
• Reguljärflyg i ekonomiklass med Lufthansa Stockholm – München t/r. För andra orter vänligen kontakta Relasian. • Flygskatter och bränsletillägg (kan ändras), EU-moms
• 3 nätter i delat dubbelrum på Star Inn Hotel Salzburg 3* inkl frukost

• Alla i programmet nämnda transfers, utflykter, entréer och aktiviteter

• 3 frukost, 1 lunch och 1 middag exkl dryck, 1 nyårsmiddag (6-rätters) inkl dryck

• Engelsktalande lokalguide från flygplatsen till hotellet samt under alla utflykter

Ingår ej:
• Enkelrumstillägg 3 nätter SEK 2.595
• Utflykter, entréer, måltider och dryck utöver de som ingår i programmet
• Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Vi åker till idylliska Salzburg, där vi njuter av god mat och guidade turer. Vi får lära oss om Wolfgang Amadeus Mozart, och vi gör en Sound of Music-utflykt där vi besöker miljöer från filmen. Nyårsafton firar vi tillsammans med en fin galamiddag, och vi skålar in 2019 på The Crown Plaza Hotel. Efter nyårsdagens sovmorgon får vi tid att besöka Moderna Museet som ligger högt ovanför hustaken på Mönchsberg. Museet har fyra våningar med internationella konstskatter från 1900- och 2000-talet.

Nyårsdagens konsert är förstås en av resans höjdpunkter! Vi beger oss till anrika Grosses Festspielhaus där Philharmonie Salzburg spelar Ludwig van Beethoven, George Gershwin och Louis Armstrong. Ren musiknjutning!

Camilla Lundberg.

Vi har den stora förmånen att ha med oss den välkända musikprofilen Camilla Lundberg, känd bland annat från Musikradion och Gomorron Sveriges kulturpanel. Hon kommer att guida oss genom musikens Salzburg. Som vanligt följer en representant från M-magasin också med.

 

Hela programmet

Dag 1, söndag 30 december: Sverige – München – Salzburg

Avresa med Lufthansa från Stockholm till München med ankomst kl 14.25. Här möter vår engelsktalande guide som följer med oss till Salzburg, en färd på knappt två timmar.

Ankomst till vårt hotell och tid att packa upp innan vi ses igen för en gemensam välkomstmiddag. Kort promenad till restaurangen Sternbräu mitt i gamla stan bredvid den världsberömda Getreidegasse och Mozarts födelseplats. Vi njuter av ett typiskt österrikiskt kök och restaurangens egenproducerade öl och vin.

Lättare förtäring på flyget samt middag ingår.

Pittoreska gatumiljöer hinner vi också se!

Dag 2, måndag 31 december: Salzburg

Efter frukost går vi på en stadsrundtur till fots i denna vackra stad där gamla stan fick en plats på UNESCOs världsarvslista år 1997. Under turen ser vi några av Salzburgs mest kända sevärdheter och vackra arkitektur med dess historia. Bland annat pampiga Salzburgs katedral, Gamla stadshuset med sitt klocktorn och Residenzplatz som är hjärtat i Salzburgs gamla stadskärna. Vi kommer självklart också att höra historien om Wolfgang Amadeus Mozart, stadens mest kände son, som föddes i ett hus på Getreidegasse och som sedan bodde vid Makart Square. De som vill kan gå in i födelsehuset efter rundturen. Inbäddat vid foten av Mönchsberg ligger St. Peters kyrkogård, en av de äldsta kyrkogårdarna i världen. Här vilar bland andra Mannerly Mozart (Mozarts syster) och Michael Haydn (kompositören Joseph Haydns yngre bror). Vi avslutar promenaden med en gemensam lunch uppe på en av Salzburgs kullar, Mönchsberg, dit vi åker hiss.

Lunch på den högt belägna restaurangen m32 som har designats av Matteo Thun. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över Gamla stan och slottet Hohen Salzburg. Vi besöker också Moderna muséet som ligger intill restaurangen högt ovanför hustaken på Mönchsberg. Museet har fyra våningar med internationella konstskatter från 1900- och 2000-talet.

På kvällen är det dags att klä om inför Galamiddagen för att fira in det nya året! Vi avnjuter en 6-rätters middag med dans och live orkester på The Crown Plaza Hotel och skålar in 2018 tillsammans!

Frukost, lunch och galamiddag ingår.

På nyårsdagen njuter vi av en konsert med musik av Beethoven, Gershwin och Louis Armstrong, framförd av Philharmonie Salzburg.

Dag 3, tisdag 1 januari: Salzburg

Frukost på hotellet. Dagens utflykt går helt i musikens tecken då vi ska ut på en Sound of Music-utflykt! Vi besöker Mirabell Garden där sången Do-Re-Mi filmades. Vi åker också förbi Leopoldskron Palace och Hellbrunn Palace Gazebo där sången 16 going on 17 filmades och där Maria och Baron von Trapp kysstes.

Vidare åker vi förbi Nonnberg Abbey som fortfarande är ett verksamt kloster för kvinnor. Vi stannar i Mondsee och ser den kända kyrkan där Maria och Baron von Trapp gifte sig. Tid att se sig omkring in denna vackra lilla by.

Lunch på egen hand innan vi återvänder till hotellet. Lite tid att vila och ta en matbit innan vi ska gå på Nyårskonsert, en av resans höjdpunkter! Kvällens konsert börjar kl 19.00 i Felsenreitschule, en barockteater uppförd 1694 på uppdrag av Salzburgs ärkebiskop, enligt ritningar av Johann Bernhard Fischer von Erlach. Den är byggd i Mönchsberg och var tidigare en ridskola. Vi får höra Philharmonie Salzburg framföra Philip Glas violinkonsert nr 1 och Carl Orff’s Carmina Burana.

Frukost ingår.

Dag 4, onsdag 2 januari: Salzburg – München – Stockholm

Frukost på hotellet och utcheckning varefter vi ska bege oss till flygplatsen i München för vårt flyg hem till Sverige.

Frukost samt lättare förtäring ombord på flyget ingår.

NUVARANDE December 2018: Fira in nyåret i Salzburg med M
NÄSTA Maj 2019: Se sagolika Svalbard