Ta med ett eller flera barnbarn och upptäck London och Harry Potters värld. Sommaren 2018 är våra succéresor till London tillbaka.

Den engelska världsmetropolen London är hetare än någonsin och har något att erbjuda för alla åldrar. Tillsammans med vår älskade reseledare Peter Wik, kommer både barn och vuxna att upptäcka staden på ett alldeles speciellt sätt.

Vår reseledare Peter Wik.

Avgångar:
6–9 aug FULLBOKAD
10–13 aug FULLBOKAD

Pris per person:
Del i dubbelrum vuxen, prenumerant 14.495 kr.

Del i dubbelrum vuxen, icke prenumerant 14.995 kr.

Barn t.o.m. 15 år i delat dubbelrum 11.995 kr.

Barn t.o.m. 15 år i extrasäng (i trebäddsrum) 9.995 kr.

/forts längre ner på sidan

Vi kommer att gå på Madame Tussauds vaxkabinett, åka röd dubbeldäckare, tunnelbana, äta fish & chips och gå på museum! En av höjdpunkterna blir ett besök i Harry Potter Studios där vi får se miljöerna från filmerna och kanske få reda på några filmtrix.

Vi kommer också att gå på den fantastiskt fina musikalen Lejonkungen. Kort sagt blir det innehållsrika dagar med nya vänner och härliga minnen.

Som vanligt följer en representant från M-magasin med och tar hand om alla.

Programmet dag för dag

Dag 1
Vi träffas på Arlanda för att checka in och flyga med Norwegian till London Gatwick där vi landar kl 12.10.
I  bussen mot centrala London berättar Peter Wik vad vi ska uppleva under de spännande dagarna i London.
Vi börjar med ett besök på det kända vaxkabinettet Madame Tussauds. Här finns verklighetstrogna vaxdockor av kända människor genom tiderna. Vaxkabinettet har funnits här sedan 1884 och grundades av vaxskulptören Marie Tussaud. När vi är trötta på vaxdockor åker vi till hotellet och flyttar in i våra fina hotellrum. På kvällen äter vi en middag tillsammans på hotellet innan vi ramlar i säng full av nya intryck.
Middag ingår.

Dag 2
Tidig uppstigning och frukost på hotellet. Sedan väntar en utflykt till Harry Potter-studion! Harry Potter är en serie fantasyromaner av författaren J.K. Rowling, som började ges ut 1997 och avslutades med en sjunde bok 2007. Böckerna har gjort succé och översatts till 63 språk. I studion kliver vi in i riktiga filmkulisser och upptäcker magin bakom trollbindande specialeffekter. Vi går på stengolvet i ikoniska Hogwarts Great Hall, möter animatroniska varelser och vandrar längs Diagongränden. I dessa filmateljéer gjordes alla åtta filmerna som visar att det omöjliga kunde bli verklighet på skärmen.
Efter vila på hotellet, träffas vi åter på kvällen för att gå och se musikalen Lejonkungen som är baserad på Disney-filmen med samma namn. Många har säkert sett filmen men att se musikalen blir något alldeles extra! Bekväm busstransfer t&r.
Frukost ingår.

Dag 3
Frukost på hotellet, varefter vi åker till British Museum som grundades år 1973. Vi ser unika skatter från olika världskulturer under ett tak runt den magnifika Great Court. Självklart ska vi se de mystiska egyptiska mumierna! Efter en klassisk fish & chips-lunch tillsammans, kliver vi på en av de röda dubbeldäckarna för att åka till Trafalgar Square. Tillsammans promenerar vi sedan förbi Royal Horse Guards, 10 Downing Street och vidare till Big Ben och Westminster Palace. Därefter är resten av eftermiddagen är på egen hand
Frukost och lunch ingår.

/forts fakta London

I priserna ingår:
• Reguljärflyg i ekonomiklass med Norwegian Stockholm/Arlanda – London/Gatwick t&r
• Flygskatter och bränsletillägg (kan ändras)
• 3 nätter i delat rum på Copthorne Tara Hotel 4* inkl frukostbuffé
• Alla i programmet nämnda utflykter, besök och entréer
• 3 frukost, 1 lunch inkl läsk/mineralvatten, 1 picknicklunch inkl dryck och 1 middag inkl en läsk/mineralvatten
• Peter Wik som reseledare under hela resan.

 

I priserna ingår ej:
• Enkelrumstillägg 3 nätter SEK 2.995
• Utflykter, entréer, måltider och dryck utöver de som ingår i programmet.
• Reseförsäkring och avbeställningsskydd

 

Här bor vi:
Copthorne Tara Hotel 4*
Scarsdale Place, London W8 5SR
Tel: +44 7937 7211 millenniumhotels.co.uk

Hotellet ligger nära Kensington High Street, Knightsbridge och Notting Hill. T-banestation High Street Kensington ligger 3 minuters promenad bort. På gångavstånd ligger även Hyde Park, Royal Albert Hall och  muséerna på Cromwell Road.
På hotellet finns gym, två restauranger, kafé och bar.
Alla rum har dusch/bad, wc, luftkonditionering, hårtork, strykjärn, vattenkokare med te- och kaffepåsar, TV, telefon och fri wifi.

För mer information, ring Relasian, tel 0720-44 15 53.

 

Dag 4

Efter frukost på hotellet beger vi oss till Londons mest kända park, Hyde Park, som också beskrivs som stadens gröna lungor. Här finns minnesmärket över Diana, prinsessan av Wales, liksom den fina lekparken. Vi tillbringar förmiddagen i parken och spelar brännboll! Barnen mot de vuxna! Efter mycket spring i benen blir det skönt att sitta ner och äta en god picknick i det gröna. Om man vill kan man köpa nötter och mata de söta ekorrarna i parken. Efter lunch återvänder vi till hotellet och hämtar vårt bagage för att åka med bussen till flygplatsen och resa hem med vårt flyg som avgår kl 17.00.
Frukost och picknick ingår.

Harry Potter Studios – här vill man stanna nästan hur länge som helst.

Vår reseledare Peter berättar om mumierna på British Museum.

I Londons tunnelbana gäller det att hålla springet i benen under kontroll.

Liten paus framför Big Ben, klockan som är sju meter i diameter, sitter 55 meter upp i Elizabeth Tower och började ticka den 7 september 1859.