Vår resa till historiens vagga startar i Tel Aviv och tar dig med till de mest dyrkade platserna i världen; Betlehem med födelsekyrkan, Jerusalem med klagomuren och Klippmoskén. 

Resan till Israel bjuder också på vackra ökenlandskap, fantastiska vyer och gästvänliga människor. Vi äter middagarna tillsammans, umgås och har sällskap av vår fantastiska ciceron Peter Wik och Marianne Brandt från M-magasin med under hela resan.

Från gamla staden Jaffas hamn ser man Tel Avivs moderna silhuett.

Fakta Israel
Datum: 
17-22 mars 2020

Pris per person för prenumeranter:
20 995 kr.
Icke prenumeranter:
21 995 kr.
Priset avser del i dubbelrum.

BOKA HÄR!


Restid: 
Resan tar bara cirka 4,5 timmar.

I priset ingår:
 Flyg i ekonomiklass med Norwegian Stockholm–Tel Aviv t&r.
• Flygskatter och bränsletillägg.
 Alla flygplatstransfers.
3 nätter på Diamond Hotel 3* i Betlehem.
 2 nätter på Port & Blue Hotel 3* i Tel Aviv.
• Alla programmets utflykter, aktiviteter, besök och entréer.
 5 frukostar, 4 luncher och 5 middagar, exklusive dryck.
* Dricks till restauranger, lokalguide och chaufför

• Peter Wik som svensk reseledare/ciceron.
• Marianne Brandt från M-magasin är med på resan.

I priset ingår ej:
• Enkelrumstillägg 5 nätter, 3 295 kr.
• Måltider och aktiviteter på egen hand.
• Avbeställningsskydd och reseförsäkring.

 

För frågor och bokning ring Relasian Travel and Event på telefon 0720-44 15 53.

DAGSPROGRAM

Dag 1 Stockholm–Tel Aviv

Direktflyg till Tel Aviv där vi landar på kvällen. Kuststaden Tel Aviv är en av Mellanösterns mest dynamiska städer, med ett rikt nöjesliv, en underbar sandstrand mitt i staden och utmärkt shopping. Det är Israels största stad med tre miljoner invånare. En mångkulturell ung stad sånär som på den historiska hamn-staden Jaffa, känd sedan 1500 f Kr.
Gemensam middag på kvällen.
Middag ingår.

Dag 2 Tel Aviv–Betlehem

Sightseeing i Tel Aviv som avslutas med en härlig mezelunch (arabiska tapas) i gamla Jaffa. Avresa mot Betlehem. Vi passerar gränsen mellan Israel och Palestina och checkar in på Manger Square Hotel mitt i Betlehem, där vi ska bo fyra nätter. Besök i Födelsekyrkan före kvällens middag. Middag tillsammans på hotellet.
Frukost, lunch och middag ingår.

Se Klagomuren på riktigt, en av världens mest heliga platser.

Dag 3 Jerusalem

Heldagsuflykt till Jerusalem med gemensam lunch. Vi stannar vid Olivberget med en fantastisk utsikt över staden med Klippmoskén med guldkupolen, muslimernas viktigaste helgedom som vi senare ska besöka. Nedanför Tempelberget går vi en historisk promenad längs Via Dolorosa och vidare till de kristnas mest betydelsefulla helgedom Uppståndelsekyrkan, där Jesus enligt historien korsfästes och begravdes.

Vi tar oss vidare till Klagomuren, eller den Västra muren, som är judendomens heligaste plats. På eftermiddagen åter till Betlehem och en traditionell palestinsk middag på hotellet.
Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4 Jerusalem

Vi åker till Jerusalem för att se parlamentet, Knesset, Israels lagstiftande församling med 120 ledamöter. Vi besöker Israel Museum intill Knesset. Museet rankas som ett av de ledande konst- och arkeologimuseerna i världen. Här finns en fantastisk samling konstskatter, de flesta donerade av judar från hela världen. Den främsta sevärdheten är Dödahavsrullarna.

Vi äter lunch tillsammans innan vi åker till Yad Vashem, en minnesplats och ett arkiv över offren från Förintelsen.
I samspel med naturen har arkitekten Moshe Safdie uppfört en byggnad som en rak linje med tio rum längs sidorna. Här finns personliga berättelser från över 125 000 personer samlade och cirka 2,7 miljoner namn omtalade, inklusive Oskar Schindler. En vacker, omvälvande plats.
Kvällens middag blir falafel, en oerhört populär Mellanösternrätt.
Frukost, lunch, fika och middag ingår.

Flyt som en kork i Döda Havet.

Dag 5 Masada–Döda Havet

Heldagsutflykt till stenfästningen Masada och Döda havet. Fästningen ligger på en klippa 441 möh och år 73 eKr var detta platsen för en tragisk händelse i den judiska folkets historia. Vår färd går vidare till den unika sjön Döda havet, 400 meter under havsnivån. Vi tar ett dopp i det extremt salta vattnet. Leran på botten är mineralrik så passa på att smörja in kroppen. Gemensam avskedsmiddag på den högt belägna tältrestaurangen i Beit Sahour, till palestinsk folkmusik.
Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6 Betlehem–Tel Aviv–
Stockholm

Vi åker till Ben Gurion-flygplatsen i Tel Aviv för vår hemresa, och landar i Sverige på kvällen.
Frukost ingår.