Följ med till hänförande Cinque Terre med pastellfärgade byar på branta havsklippor. Första gruppen blev fullbokad direkt. Därför gör vi nu en ny resa i oktober. En resa med lika delar vandring och mat. Säkert får vi njuta en espresso på en brant ovanför byarna. Skynda dig att boka!

Tillsammans med Calle Godani, matskribent med rötter i trakten, har Amelia skapat den här resan. Calle guidar oss genom det liguriska köket och kulturlandskapet. Essensen av Cinque Terre hittar vi på höjderna där vi vandrar genom vinodlingar på tusenåriga odlingsterrasser, högt ovanför det glittrande Medelhavet.

Fakta Cinque Terre
Datum: 14–18 oktober 2019
Pris per person, prenumerant:

20 695 kr
Pris per person, icke prenumerant:
21 695 kr
Avser del i dubbelrum.
Boka här.
Eller ring Relasian Travel & Event
på 0720-44 15 53..

Vi njuter av den italienska maten med kulinariska höjdpunkter som muscoli ripieni (gratinerade musslor), sardeller från Monterosso, fattigmanssoppan Mesciuà och brödet farinata och av traktens mest kända vin, La Sciacchetrà. Vi besöker de Apuanska alperna där den vita Carrara-marmorn har brutits sedan romartiden. Där äter vi den toskanska bergsmaten, i hela sin geniala enkelhet. Resan avslutas med ett besök i den fina medeltidsstaden Pisa. Som vanligt på M-resorna njuter vi av livet och skämmer bort oss tillsammans!

DAG FÖR DAG

Dag 1 Från Pisa kör vår privata buss oss till Levanto, den perfekta utgångspunkten för alla som besöker Cinque Terre. Lite lugnare tempo och bara fem minuter med tåget från de berömda fem byarna. När vi checkat in på Hotel Nazionale hinner vi med en promenad innan vi skålar i prosecco och bänkar oss för en härlig middag på en av Amelias favoritrestauranger.

Dag 2 Båttur utmed den klippiga kusten där vi ser alla de fem berömda pastellfärgade byarna från havet innan vi går iland i den sista, Riomaggiore där vi äter lunch med nygjord gelato (glass) till efterrätt. Vi vandrar genom trappgränderna upp på höjden och kan se hela Cinque Terre-kusten i all sin prakt. Ännu en liten bit högre upp når vi den läckra baren Il sole a 180 gradi med storslagen vy. De som har krafter kvar fortsätter sista biten upp till Madonna di Montenero, en brant vandring, men vi tar det lugnt och hinner njuta av utsikten innan vi vandrar ner igen. Vi möts sedan alla på Enoteca Piè de Ma med underbar utsikt och njuter av en välförtjänt aperitivo tillsammans. Sedan tar vi tåget hem till Levanto för en härlig middag tillsammans.

Dag 3 Sovmorgon eller morgondopp. Välj själv. Därefter åker vi till Cinque Terre, och med tågets hjälp hinner vi flera av de berömda byarna. Det går fyra tåg i timmen och med vårt tågkort kan vi ”tåghoppa” och åka så mycket vi vill. Vi tar oss till byn Volastra, med ett lugn och den skönhet vi menar är själva essensen av Cinque Terre. Bara vinrankor, himmel och hav. Välj mellan lokalbuss eller en timmes fin, brant vandring uppför. Vi fortsätter stigen mot nästa by, Corniglia, den första delen av den sträckan hör till de finaste i hela Cinque Terre. Vi fångar stunden och sitter ner en stund och ser solen gå ner. På lilla restaurangen, L’Arcobalena får vi lära oss mer om ligurisk matlagning, och får en riktig festmåltid.

Dag 4 Söndagen går i den vita marmorns tecken, vi ska upp i de Apuanska Alperna, som är nästan oupptäckt av turister. Desto mer populärt är det bland italienarna som flyr hit upp när sommarhettan blir för pressande vid havet. Vi besöker ett av de stora marmorbrotten där den vita Carrara-marmorn brutits sedan romartiden och där Michelangelo hittade blocket som han skulpterade Davide ur. Vi besöker Colonnata, som är känd för sin lardo som vi får provsmaka till en lunch tillsammans med mycket annat gott. Efter lunch åker vi vidare till Pisa och Grand Hotel Duomo. Här kan den som vill få en apertivo på hotellets terrass med utsikt mot Piazza dei Miracoli och det lutande tornet före middagen.

Dag 5 Efter frukost går vi till Piazza dei Miracoli och ser det lutande tornet och den tredelade kyrkan. Efter det hinner vi shoppa och strosa på egen hand i Pisas mysiga gränder före hemresan.