Följ med M-magasin på en vandring för själen! Vi går sista delen av den traditionella franska pilgrimsleden. Vår 11 mil långa vandring böjrar i spanska Sarria och slutar i Santiago de Compostela.

I mer än tusen år har pilgrimer vandrat här, i det magiska landskapet. Vandringen ger dig tid att reflektera, men också lära känna nya människor. Med på resan finns en erfaren svensk vandringsguide och en representant från M-magasin. Middag ingår alla kvällar.

Datum: 22–29 september 2018. FULLBOKAD
Pris per person, prenumerant: 19 495 kr
Pris per person, icke prenumerant: 20 495 kr.

 

Måste jag bära all packning?
Nej – inför varje dag packas en mindre dag-ryggsäck. Det är bara den du bär under vandringen, resväskan fraktas med buss.

RESAN DAG FÖR DAG

Dag 1
Sverige – Sarria
Flyg från Sverige via Frankfurt till Porto, sedan buss (ca 3 timmar) till Sarria, där vi tar in på hotell. Inför morgondagen packas en mindre dagryggsäck.

Dag 2
Sarria – Portomarin (ca 22 km)
Frukost på hotellet – sedan på med vandringskängorna! Pilgrimsleden går genom små, vackra byar.

Dag 3 
Portomarín – Palas de Rei (ca 24 km)
Efter frukost på hotellet går vi vidare genom vackra mijöer. Det är tätt mellan byarna, så det är lätt att fylla på vatten och kanske vila benen en stund.

Dag 4
Palas de Rei – Arzúa
(ca 29 km)
Efter frukost går vi in i La Coruna-provinsen i Galicien. Vi promenerar genom eukalyptusskog, ser korkek och vackra blommor.

Dag 5
Arzúa – Lavacolla
(ca 29 km)
Vi lämnar Arzúa och går genom flera byar till Lavacolla. Här, i floden som går genom byn, tvättade sig förr pilgrimerna innan de gick in i Santiago de Compostela. Väl framme vilar vi upp oss på hotellet.

Dag 6
Lavacolla – Santiago de Compostela
(ca 11 km)
Sista etappen! På torget Plaza do Obradoiro ligger målet, pilgrimskontoret där vi visar upp våra stämplade pilgrimspass och får våra intyg. Här stannar vi två nätter.

Dag 7 
Santiago de Compostela
Frukost, därefter guidad stadspromenad som avslutas med den dagliga pilgrimsmässan.

Dag 8
Santiago de Compostela
– Sverige
Frukost, sedan färd till Porto för flyget hem.