Vi har gjort många fantastiska resor till Sydafrika under årens lopp. Eftersom vi älskar Afrika har vi nu tagit fram en ny resa till denna fascinerande kontinent. M-magasins Agneta Ljungman är med oss hela vägen.

NÄR: 7-15 april 2020
PRIS prenumerant: 55 500 kr
PRIS övrigt: 57 500 kr
DET HÄR INGÅR:
– Flyg Stockholm–Johannesburg/Victoria Falls t & r.
– Flygskatter, bränsletillägg och klimatkompenserat flyg t & r.
– 1 natt på Irene Country Lodge 5*, Pretoria.
– 3 nätter på Rovos Rail i Deluxe Suite 5*.
– 2 nätter på Victoria Falls Hotel 5*, Victoria Falls.
– Samtliga i programmet nämnda turer och transfers.
– 7 frukostar.
– 4 luncher.
– 6 middagar.
– All dryck ombord på Rovos Rail.
– Agneta Ljungman från M-magasin är med på resan.
– Engelsktalande lokalguider på plats.

 

BOKA HÄR

Höjdpunkten under resan är en unik tågupplevelse. Dessutom bor vi intill Victoriafallen. Självklart hinner vi också med safari och en solnedgångskryssning. Vi åker på äventyr i södra Afrika med Rovos Rail, en av världens mest kända tågrutter. Tillsammans gör vi en storslagen resa genom södra Afrika på klassiskt vis med tåget ”The Pride of Africa” från Pretoria till Victoria Falls. Under våra dagar på tåget får vi uppleva afrikanskt landskap och spännande djurliv. Femstjärniga Rovos Rail är ett av världens mest exklusiva tåg, och bjuder på en upplevelse av tågresandets glansdagar, lite som i ”Mitt Afrika”.

Vår resa börjar i Johannesburg där vi får en bild av det nya, moderna och unga Sydafrika med sjudande energi och kreativitet.

Resan med Rovos Rails inleds på Capital Park Station där vi möts av en stråkkvartett och får ett glas champagne. När vi kliver på tåget finns vårt bagage redan på plats och vi kan börja bekanta oss med tåget.

Under vår resa mot Victoriafallen passerar vi bland annat Zimbabwes näst största stad samt Zimbabwes största viltpark, med uppskattningsvis 40 000 elefanter. Landskapet bjuder på omväxlande saltsjöar, akaciasnår och grässlätter. Här gör vi en safaritur i öppna terränggående jeepar med stora möjligheter att se elefant och buffel.

Vid ankomst till Victoria Falls checkar vi in på ett av Afrikas mest ikoniska hotell, Victoria Falls Hotel, vackert beläget med utsikt över fallen. Under eftermiddagen gör vi en guidad tur till fallen och dagen avslutas sedan med en solnedgångskryssning på Zambezifloden.  Vi hinner också besöka en afrikansk by där vi möter bland andra byns äldste, som berättar om deras seder och bruk. Efter våra fantastiska dagar med känslan av ”svunnen tid” är det dags för hemresa med flyg via Johannesburg och därifrån flyg tillbaka till Sverige.

BOKA HÄR

Har du frågor ring Trackers på 08-669 22 00.