De sprang och segrade i New York

Över 30 M-läsare från olika delar av Europa kom med på M-resan och Tjejmilen i New York. Alla överträffade sina förväntningar och gjorde drömlopp. Shopping, kultur och ett möte med FN:s Jan Eliasson gjorde resan minnesvärd.

Besök på Scandinavian House på Manhattan och en träff med FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson. Han berättade om utmaningarna med FN:s arbete i olika delar av världen. Men också om nyttan och glädjen när insatserna fungerar.

 

Promenadgänget gick ikapp några patrullerande poliser i Central Park. Från vänster Barbro Bergkvist, Lillemor Edström och Britt-Marie Sandén, alla från Stockholmsområdet. Men de blev inte haffade.

 

Martina Arfwidsson tog emot och berättade om mamma Gun Nowaks och hennes egen gemensamma framgångssaga för Face Stockholm som sedan många år är etablerat i bland annat New York. Sminkning och erbjudanden uppskattades.

 

Linköpingsgänget laddar upp inför Tjejmilen med shopping och lunchmacka. Då visste de inte att de skulle vinna hela M:s interna mappiemil nästa dag. Från vänster: Lena Almqvist, Carina Svensson och Britt Tagesson. Carina blev snabbaste M-kvinna i mål!

 

 

Anette Berglund Werner, svenska sedan länge bosatt i München, hängde med på resan för att springa men också för att knyta kontakt med Sverige.

 

Ansiktsmålning och flaggor på armarna hjälpte till att orka mer! Anette Berglund Werner, Catarina Ek och Jane Nilsson var supertaggade.

Fyra som också laddade: Ingrid Linder, Tuula Aula, Mona Nelding och Margaretha Strömvall.

Uppvärmning tillsammans med tusentals löpare från hela världen. Loppet har arrangerats sedan 1972 och är därmed originalet!

Peppning och posering inför milen. Margareta Ivarsson framför tv Hélène Eklund och Christine Ivarsson.

Ett hav av löpare på startlinjen vid Columbus Circle.

Marianne Pettersson, en återkommande M-resenär.

Isabella Baarman sprang i kjol och hörlurar. Med bra musik i rätt tempo, får man förmoda.

I mål med medaljer fr v Annika Holstensson-Eriksson, Christine Ivarsson, Mona Nelding, Ene Balder (som inte sprang men hejade på), Gunilla Öhrling och Anette Berglund Werner.

 

Siv Martinsson från Ellös gjorde som så många andra personbästa på milen. I mål mycket under två timmar.

På Markus Samuelssons Harlemkrog Red Rooster fick vi brunch och gospel till livs.

Lokal färg i Harlem.

Perfekta shoppingstaden lockade ut alla. Sen blev det en taxi hem till Warwick Hotel på 54:e gatan/6:e avenyn, snett emot MoMA, moderna museet.

Kultur lockade de flesta. i gruppen. En helt fantastisk föreställning med Alvin Ailey som blivit berömd med sin dansskola och sitt moderna och nyskapande danskompani.

Amelia tränar tillsammans med Agneta Gerdemark från Uppsala mitt i det stora äpplet!

 

Blev du sugen på att följa med nästa år? Mejla din intresseanmälan (ej bindande) redan nu till resa@bt.bonnier.se