Favorit i repris: Gör din drömresa till Peru med oss 18–27 oktober 2016

Vår skräddarsydda resa till Peru är något utöver det vanliga. Välkommen att uppleva något alldeles unikt tillsammans med oss! 

Tillsammans får vi uppleva spännande Peru. Vi besöker Machu Picchu, Inkastaden Cusco och Den heliga dalen. I Lima ser vi de historiska delarna och erövraren Pizarros grav. Vi ska också göra en tvådagars vandring i Anderna, med indianbyar och snöklädda bergstoppar. Peru har dessutom ett av världens bästa kök och shoppingen är oändlig – med vackert peruanskt hantverk som alpackatröjor, mössor, lädervaror och keramik.

Allt detta upplever vi tillsammans med en professionell svensk guide och som vanligt följer någon från oss på M-magasin med. Det blir en resa utöver det vanliga med minnen för livet! 

 

Dag för dag

Dag 1, tisdag 18 oktober 
Flyg via Amsterdam till Perus huvudstad Lima och vårt hotell i Limas finaste stadsdel Miraflores.

Dag 2, onsdag 19 oktober 
Flyg till Cusco – huvudstad för Inkariket – på 3 400 meter över havet. Vi acklimatiserar oss till den höga höjden och äter sedan middag på en lokal restaurang. Möjlighet till shopping i de kvällsöppna butikerna.

Dag 3, torsdag 20 oktober 
Vi besöker de berömda Inkaruinerna utanför Cusco. På eftermiddagen finns möjlighet att på egen hand utforska Cusco med sevärdigheter som Inkafolkets heligaste plats – Soltemplet Qoricancha. Vi äter gemensam middag. 

Dag 4, fredag 21 oktober 
Vi besöker Cuscos fantastiska matmarknad liksom ett genuint textilcenter. Möjlighet att handla alpacatröjor, lädervaror, keramik, mattor, kläder och fina silversmycken. Kvällen på egen hand eller för den som vill, i sällskap med M-magasins representant. 

Dag 5, lördag 22 oktober
Cusco – Patabamba – för de som vandrar

Vi fortsätter vårt äventyr i Peru med en 2-dagars vandring i Andernas berg. Många som åker till Peru går på den kända Inkaleden till Machu Picchu och det blir mycket folk. Vi kommer istället att göra en vandring på en lite ovanligare plats. Vandringen ses som medelsvår och är totalt ca 13 km. Vår högsta punkt kommer att vara på 3.946 meter över havet. Med oss på vandringen har vi mulåsnor och lamadjur som bär vår utrusning och packning. Vi bär bara våra dagryggsäckar med snacks, kamera osv. Under vandringen ingår alla måltider som består av frukost, lunch och middag. Vi har egna kockar med oss som lagar all mat. All utrustning som sovsäckar och tält med mera ingår och är inget vi behöver ta med hemifrån. Utrustningslista kommer att skickas ut vid anmälan. Förutom vår ciceron Peter Wik har vi en professionell tvåspråkig guide med oss under hela vandringen. Av säkerhetsskäl har vi också med oss syrgas, första hjälpen, kortvågsradio och extra hästar som kan undsätta om olyckan är framme. Vandringen är proffsig med hög säkerhet. Tidig uppstigning och bussfärd till byn Patabamba där vi startar vår vandring. Under turen njuter vi av fantastiska vyer med snöklädda bergstoppar, öppet pampaslandskap, sjöar och bergspass. Vi passerar andinska hus och ser hur familjerna bor. I den lilla byn Pucamarca äter vi lunch. Vidare till den arkeologiska platsen Huchuy Qosqo högt belägen med en fantastisk utsikt över den frodiga Urubambadalen. Här är befolkningen bönder och byn kallas för ”lilla Machu Picchu” då det var Inkans sjunde största stad med ett administrativt centrum med många vackra byggnader och monument. Här slår vi läger för natten. Våra sherpas slår upp tälten och vi njuter av det fantastiska landskapet.  Middag i lägret högt uppe i Anderna innan vi somnar i våra tält. Ca 6 h vandring, ca 8 km, högsta höjd ca 3.946 möh. Frukost, lunch och middag ingår

Vi fortsätter vårt äventyr i Peru med en 2-dagars vandring i Andernas berg. Många som åker till Peru går på den kända Inkaleden till Machu Picchu och det blir mycket folk. Vi kommer i stället att göra en vandring på en lite ovanligare plats. Vandringen ses som medelsvår och är totalt cirka 13 km. Vår högsta punkt kommer att vara på 3.946 meter över havet.

Med oss på vandringen har vi mulåsnor och lamadjur som bär vår utrusning och packning. Vi bär bara våra dagryggsäckar med snacks, kamera osv. Under vandringen ingår alla måltider som består av frukost, lunch och middag. Vi har egna kockar med oss som lagar all mat.

All utrustning som sovsäckar och tält med mera ingår och är inget vi behöver ta med hemifrån. Utrustningslista kommer att skickas ut vid anmälan. Förutom vår ciceron Peter Wik har vi en professionell tvåspråkig guide med oss under hela vandringen. Av säkerhetsskäl har vi också med oss syrgas, första hjälpen, kortvågsradio och extra hästar som kan undsätta om olyckan är framme. Vandringen är proffsig med hög säkerhet.

Tidig uppstigning och bussfärd till byn Patabamba där vi startar vår vandring. Under turen njuter vi av fantastiska vyer med snöklädda bergstoppar, öppet pampaslandskap, sjöar och bergspass. Vi passerar andinska hus och ser hur familjerna bor. I den lilla byn Pucamarca äter vi lunch. Vidare till den arkeologiska platsen Huchuy Qosqo högt belägen med en fantastisk utsikt över den frodiga Urubambadalen. Här är befolkningen bönder och byn kallas för ”lilla Machu Picchu” då det var Inkans sjunde största stad med ett administrativt centrum med många vackra byggnader och monument. Här slår vi läger för natten. Våra sherpas slår upp tälten och vi njuter av det fantastiska landskapet. Middag i lägret högt uppe i Anderna innan vi somnar i våra tält.
Omkring 6 timmars vandring, cirka 8 km, högsta höjd ca 3.946 meter över havet.
Frukost, lunch och middag ingår.

Cusco – Sacred Valley – för de som inte vandrar
Den som inte ska vandra åker i stället till byn Urubamba i Sacred Valley (Heliga dalen) för övernattning två nätter. Här ingår en utflykt till Moray som var en plats för Inkatidens jordbruksstudier. Terrasser i olika nivåer formar en gigantisk amfiteater med stödmurar och ett komplext system för bevattning. Vidare besöker vi Maras saltterrasser belägna i de torra bergen. Här har salt utvunnits sedan långt före Inkatiden och dagens cirka 3.600 saltbassänger ägs av 700–800 familjer.
Halvdagsutflykt med engelsktalande guide.

Sacred Valley är en av de vackraste platserna i Peru med fantastiska vyer och frodig grönska. Njut av sköna promenader i omgivningarna, besök staden och torget med den lokala marknaden eller unna dig en skön spabehandling på någon av de fina spaanläggningar som finns i Urubamba. De som vandrar kommer till hotellet i Urubamba, Sacred Valley, efter lunch dag två då hela gruppen åter är samlad.
Frukost, lunch och middag ingår. 

Dag 6, söndag 23 oktober
Vandring – Sacred Valley
Uppstigning och frukost i lägret varefter vi gör oss redo för dagens vandring. Mulåsnor och sherpas möter upp gruppen och vi ger oss iväg. De vackra vyerna avlöser varandra längs vår vandring på vackra bergsstigar ner mot byn Lamay där vi äter lunch och tar därefter farväl av hästar, mulåsnor och sherpas. Vidare med buss till vårt hotell i Sacred Valley för en skön dusch. Kvällen på egen hand att vila upp oss inför morgondagens utflykt till Machu Picchu. Frukost och lunch ingår. Ca 3h vandring, ca 5km, högsta höjd ca 3.600 möh

Dag 7, måndag 24 oktober 
Vi åker tåg och buss till inkastaden Machu Picchu – ett av världens underverk – och en guidad rundtur. Efter lunch tar bussen oss till Aguas Calientes där vi ska bo en natt. Passa på att ta ett varmt termalbad före middagen!

Dag 8, tisdag 25 oktober 
Vi åker tåg genom den vackra Urubambadalen, stannar i Ollantaytambo för att titta på de ännu bebodda arkitektoniska byggnadsverken från Inkatiden och besöker en peruansk familj i en gammal inkastad. Åter i Cusco efter en spännande dag.

Dag 9, onsdag 26 oktober 
Flyg till Lima och en stadsrundtur med buss i staden som finns upptagen på Unescos världsarvlista. Vi stannar vid Larco Mar, en galleria som ”hänger” 100 meter över havet med en lång sandstrand nedanför. Vi äter innan vi tar farväl av Peru och beger oss till Limas flygplats.

Dag 10, torsdag 27 oktober 
Ankomst till Sverige och Köpenhamn.