Följ med oss på en rundresa i Sydafrika

Vi har lyckats få fram extraplatser till den populära, tidigare slutsålda rundresan med M-magasin och Amelia Adamo till Sydafrika. En resa full av upplevelser och möten med många kulturer i Sydafrikas vackraste och vänligaste distrikt.

Följ med mig till mitt Afrika. Mitt Afrika som jag älskar och återkommer till gång på gång. För naturen, för människorna, för de vilda djuren, för maten – för att det är en så helt annorlunda, förtrollad värld.
Ska du göra en enda stor, dyr, en-gång-i-livet-resa så välj Sydafrika.

Här finns verkligen allt. Se ett lejon i ögonen, se geparder löpa blixtsnabbt över savannen. Ät färska ostron och drick fylliga rödviner från vingårdarna (dock inte i kombination!), spana efter pingviner och se persikoträden blomma. Att stiga upp tidigt, tidigt och åka ut i jeepen på safari för att möta de vilda djuren, det är att känna sig levande.

Här finns kontrasterna i naturen och i kulturen. Så många folk, så många språk, så stolta traditioner och så mycket som händer just nu.

Jag återvänder till Afrika gång på gång på gång. Det är något alldeles speciellt med den här mäktiga, härliga, fantastiska kontinenten.
Amelia Adamo

Så bokar du:

Ring 0771-37 38 39 och ange ”M-magasins läsarresa till Sydafrika”.

Eller maila till lasarresa@temaresor.se och uppge namn och telefonnummer, så ringer en representant för resebyrån upp.

Programmet i kort-kort-korthet

Dag 1 Avresa från Skandinavien till Port Elizabeth via Johannesburg med reguljärt flyg.

Dag 2 Information, egen tid, välkomstmiddag.

Dag 3 Addo National Park där kan vi få se elefanter, noshörningar, antiloper, lejon och leoparder.

Dag 4 Efter en tidig morgonsafari lämnar vi Addo och reser västerut via Port Elizabeth och fortsätter längs natursköna ”Garden Route” till Knysna, en charmig liten stad full av trevliga restauranger och affärer med lokalt konsthantverk. Ett eget bryggeri och Sydafrikas bästa ostron gör inte saken sämre.

Dag 5 En båttur med ostronprovning ombord. Resan fortsätter till ”strutsstaden” Oudtshoorn i halvökenregionen Lilla Karoo.

Dag 6 Vi reser vidare längs en av Sydafrikas mest kända vägar, Route 62, genom ett mycket varierat och vackert landskap av bördiga dalar omgärdade av höga berg till Montagu, mycket vackert beläget mellan dramatiska bergspass. Här stannar vi två nätter.

Dag 7 Besök på tre olika vingårdar.

Dag 8 Vi reser genom klassiska vindistrikt  Stellenbosch, Sydafrikas mest kända ”vinstad” där vi bor mitt i stan på ett trevligt värdshus.

Dag 9 I dag återvänder vi till kusten och havet mot Kapstaden – ”The Mother City”.

Dag 10 Heldagsutflykt till Kaphalvön till Godahoppsudden och Cape Point.

Dag 11 Kapstaden på egen hand.

Dag 12 TEMA:s sydafrikanska lokalguide kommer till hotellet på avtalad tid för transfer till flygplatsen och incheckning för hemresan.

Dag 13
Ankomst till Skandinavien.

Gå in på temaresor.se för utförligare beskrivning.

Res-fakta

När 27 januari–8 februari 2010.

Pris 27 798 kr, enkelrumstillägg 2 060 kr.

I priset ingår Flygresa t o r, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt resfakta, TEMA:s reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om ej annat anges. Alla hotell är av god mellanklass med privat dusch/wc.

Så bokar du:

Ring 0771-37 38 39 och ange ”M-läsarresa Sydafrika”.