Följ med till Kuba, 30 april–10 maj 2017

Äntligen kan vi presentera en riktigt efterfrågad drömresa! Följ med oss och upplev Kubas kultur och intressanta historia.

I Havanna ger vi oss ut i det färgstarka och pulserande stadslivet. Vi åker i de klassiska 50-talsbilarna, vi lär oss att dansa salsa till gungande rytmer, dricker kubansk rom och prövar på att rulla kubanska cigarrer. Självklart besöker vi också Ernest Hemingways hem och favoritbar.

Den koloniala pärlan Trinidad tar oss tillbaka till en svunnen tid. Där bor vi hemma hos en kubansk familj – något som blir ett minne för livet. 

Resan avslutas vid en paradisstrand i Varadero där vi får vi några dagar sol, bad i kristallklart vatten och tid att umgås.

Under hela resan medföljer en svensk guide.

Resan dag för dag – i korthet

DAG 1: Avresa från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn. Transfer till hotell. För de som önskar, gemensam middag på närbelägen restaurang. 

DAG 2: Promenad i gamla Havanna. Efter gemensam lunch i gamla stan, får vi en tur i ikoniska 50-talscabrioleter genom staden. Gemensam välkomstmiddag. 

DAG 3: Buss till Finca Vigía, där Ernest Hemingways skrev Den gamle och havet. Mot kvällningen ett par timmars salsalektion. Efter gemensam middag kanske ett besök på någon av stadens dansklubbar. 

DAG 4: Heldag i Havanna. Den gamla stadsdelen, La Habana Vieja, fascinerar. Njut av folklivet från en uteservering vid Parque Central och följ veteranbilarna som stånkar förbi. Promenera i långsam takt och in Havannas själ. 

DAG 5: Mot sydkusten. Besök i museet till minne av Grisbuktsinvasionen, besök i en cigarrfabrik. Vidare till världsarvsstaden Trinidad, och incheckning in hos våra kubanska värdfamiljer där vi ska bo de kommande två nätterna. Kvällen inleder vi med romprovning på stadens torg. 

DAG 6: Guidad vandring i nationalparken Topes de Collantes regnskog. På kvällen rekommenderar vi en middag hemma hos era värdar för att lära känna Kuba på riktigt. 

DAG 7: Mot nordkusten genom Valle de los Ingenios, ett annat av Unescos världsarv. I Santa Clara besöker vi Che Guevaras mausoleum. I Varadero väntar ett par dagars avkoppling med sol, bad och promenader längs sandstränderna.

DAG 8 & 9: Två dagars avkoppling på den 20 km långa stranden i Varadero. Hit lockas majoriteten av de närmare tre miljoner turister som reser till Kuba varje år. Ändå är det lätt att hitta en folktom sträcka att breda ut sig på. Ibland har man turen att hamna mitt i en fest på stranden där kubanerna släpper loss,  dansar salsa och dricker rom. 

DAG 10: Hemresa via Amsterdam till Stockholm/Göteborg/Köpenhamn.