NYHET! Gör din drömresa till Peru med oss – FULLBOKAT

Ännu en gång har vi skräddarsytt en resa utöver det vanliga – den här gången till Peru. Välkommen att uppleva något alldeles unikt tillsammans med oss! 

Tillsammans får vi uppleva spännande Peru. Vi besöker Machu Picchu, Inkastaden Cusco och Den heliga dalen. I Lima ser vi de historiska delarna och erövraren Pizarros grav. Vi ska också göra en tvådagars vandring i Anderna, med indianbyar och snöklädda bergstoppar. Peru har dessutom ett av världens bästa kök och shoppingen är oändlig – med vackert peruanskt hantverk som alpackatröjor, mössor, lädervaror och keramik.

Allt detta upplever vi tillsammans med en professionell svensk guide och som vanligt följer någon från oss på M-magasin med. Det blir en resa utöver det vanliga med minnen för livet! 

 

Dag för dag

Dag 1: Flyg via Amsterdam till Perus huvudstad Lima och vårt hotell i Limas finaste stadsdel Miraflores.

Dag 2: Flyg till Cusco – huvudstad för Inkariket – på 3 400 meter över havet. Vi acklimatiserar oss till den höga höjden och äter sedan middag på en lokal restaurang. Möjlighet till shopping i de kvällsöppna butikerna.

Dag 3: Vi besöker de berömda Inkaruinerna utanför Cusco. På eftermiddagen finns möjlighet att på egen hand utforska Cusco med sevärdigheter som Inkafolkets heligaste plats – Soltemplet Qoricancha. Vi äter gemensam middag. 

Dag 4: Vi besöker Cuscos fantastiska matmarknad liksom ett genuint textilcenter. Möjlighet att handla alpacatröjor, lädervaror, keramik, mattor, kläder och fina silversmycken. Kvällen på egen hand eller för den som vill, i sällskap med M-magasins representant. 

Dag 5: Vandring i Andernas berg med imponerande vyer, snöbeklädda bergstoppar och vackra sjöar. Vandringen bedöms som lätt till medel, är totalt 15 km och högsta punkten är 4 300 meter över havet. Mulåsnor och lamadjur bär våra saker och vi har en egen kock. En professionell tvåspråkig guide kompletterar vår svenska guide och vandringen har hög säkerhet. Våra sherpas sätter upp tälten i lilla byn Pucamarca och vi njuter middag runt lägerelden. Den som inte vill vandra kan stanna i Sacred Valley och utforska området på egen hand.

Dag 6: Vandringen fortsätter i en ravin längs floden där vi når Huchuygosgo med fantastisk utsikt över den frodiga Urubambadalen. Vi når den lilla staden Lamay, med många vackra byggnader och monument. Här äter vi lunch och beger oss därefter till  hotellet i Sacred Valley. Kvällen tillbringas på egen hand. 

Dag 7: Vi åker tåg och buss till inkastaden Machu Picchu – ett av världens underverk – och en guidad rundtur. Efter lunch tar bussen oss till Aguas Calientes där vi ska bo en natt. Passa på att ta ett varmt termalbad före middagen!

Dag 8: Vi åker tåg genom den vackra Urubambadalen, stannar i Ollantaytambo för att titta på de ännu bebodda arkitektoniska byggnadsverken från Inkatiden och besöker en peruansk familj i en gammal inkastad liksom en chicheria där man gör Perus gamla Inkadryck Chicha. Åter i Cusco efter en spännande dag.

Dag 9: Flyg till Lima och en stadsrundtur med buss i staden som finns upptagen på Unescos världsarvlista. Vi stannar vid Larco Mar, en galleria som ”hänger” 100 meter över havet med en lång sandstrand nedanför. Vi äter innan vi tar farväl av Peru och beger oss till Limas flygplats.

Dag 10: Torsdag 12 november

Ankomst till Sverige och Köpenhamn.