Italienresan

Båda resorna är nu fullbokade.

Vår resa till Italien de 5-8 maj 2010 blev snabbt fullbokad. På grund av det stora intresset har vi ordnat en till, den 14-18 april 2010.

Resan går till sjöarna Lago di Como och Lago Maggiore, guide: Gunilla Hvid Fontana, pris 14.980 kr.
För enkelrum tillkommer 2.300 kr.

Datum: 
14-18 april  FULLBOKAT
5-8 maj FULLBOKAT

För information kontakta Academica Travel, tel 08-580 390 50, e-post info@academicatravel.se

Nu blir det siden, gorgonzola, trädgårdar och sköna vandringar. Självklart med ”La Gunilla” (Hvid Fontana) som guide. Våra läsarresor har blivit mycket populära och från redaktionen följer som vanligt chefredaktören Amelia Adamo och art directorn Marianne Brandt med. Och som brukligt ser vi fram emot stunder med god mat, vin, upplevelser och mycket skratt tillsammans med er, våra intressanta och ljuvliga läsare från hela Sverige.

Kring Italiens alpsjöar finns en överdådig natur och generöst klimat vilket gjort att italienarna i århundranden har lagt sina sommarresidens med exotiska trädgårdar och parker just här. Comoprovinsen är sedan 1500-talet silkets domäner och än i dag levereras siden till alla designhusen just härifrån. Gorgonzolan är en annan stolthet. Områdena är berömda för sin mäktiga skönhet som drar celebriteter hit från hela världen, inte bara George Clooney.

Vår resa innehåller en blandning av shopping, besök i unika små städer, vandringar och storslagna trädgårdar. Det blir en natt vid Comosjön och tre nätter vid Lago Maggiore i Verbiana. Det blir som vanligt glada middagar, lokala produkter i unika miljöer i trevlig gemenskap, och en och annan överraskning. Det som varit så speciellt just på våra M-resor!
(För dig som undrar om vandringarna är påfrestande så ska de mer betraktas som promenader, men du ska kunna orka gå i ett par timmar.)

Program 14-18 april och 5-9 maj 2010

Onsdag
Vi landar i Milano där Gunilla Hvid Fontana väntar med buss och åker norrut mot Lago di Como. Vi ska såklart ”frossa i siden” och åker till sidentillverkaren Mantero. Vi fortsätter längs Comosjöns västra sida och innnan vi börjar speja efter George Clooneys domäner stannar vi till på ännu en sidenoutlet. Vi fortsätter förbi Laglio, där stjärnorna har sina palats. Vi stannar i Tremezzo på hotell Bazzoni, med hänförande utsikt över Comosjön. Välkomstdrink och en gemensam middag.

Torsdag
Promenad till Villa Carlotta med sin magnifika trädgård. Vi äter en lätt lunch i deras gamla växthus och gör sedan eftermiddagsutflykt i båt för att njuta av Comosjön med sina fantastiska vyer. Vi går i land i den charmiga lilla staden Bellagio, vandrar längs vattnet och i backar och kullar genom Villa Melzi. Båten tar oss tillbaka till Tremezzo där vår buss väntar för att ta oss till Lago Maggiore och vårt hotell Splendid i Baveno. Gemensam middag på hotellet.

Fredag
Vi åker upp till Parco Valgrande, det största skyddade wildernessområdet i Alperna och vandrar upp på Alpe Ompio. Här är naturen orörd och vi får uppleva storslagna vyer och landskap. Lagom till lunch stannar vi i en alphydda där vi får smaka lokala maträtter speciellt tillagade för oss. Sen eftermiddag och kväll på egen hand.

Lördag
Temat i dag är öar i alpsjölandskap. Vi åker båt kors och tvärs mellan Isola Madre, Isola dei Pescatori och Isola Bella, som kallas de Borromeiska öarna. På Isola Madre vandrar vi i en grönskande renässansträdgård med anor från 1500-talet. Vi får tid på egen hand att utforska de vindlande gränderna och att äta lunch på den pittoreska Isola dei Pescatori. På Isola Bella ser vi den berömda barockträdgården. Vi återvänder till hotellet, där vi avnjuter en gemensam måltid.

Söndag
Färd med bagaget i bussen till Orta San Giulio, en förtjusande liten stad vid ännu en alpsjö, Lago d’Orta. Vi gör en promenad genom staden och får egen tid, fortsätter till en liten vingård där vi besöker vinkällaren och får som avslutning smaka gårdens viner till en härlig sen lunch. Vi fortsätter till flygplatsen för avresa till Stockholm.

Var när hur?

När:
14–18 april 2010
5–9 maj 2010

Pris:
14 980 kr/person. Enkelrum tillkommer 2.300 kr. Priset inkluderar flyg Stockholm–Milano t/r, flygskatter, fyra hotellnätter med bufféfrukostar, tre luncher plus dryck/vinprovning, tre middagar inklusive dryck, alla transporter, inträden till alla trädgårdar med mera, svensk lokalciceron hela tiden, reseskatt.
För resans genomförande ska vi vara 30 deltagare.

För bokning och information:
Academica Travel, 08-580 390 50,
info@academicatravel.se

Vi reserverar oss för pris- och programändringar utanför vår kontroll och hänvisar till gällande reselag.
Resevillkor: Se academicatravel.se