Lyckad lyckokryssning!


Här finns ett bildspel från kryssningen!

Du har mött dem i M-magasin, på radio och tv – dessa kloka, roliga medmänniskor som redan känns som vänner. Stefan Einhorn, Cecilia Hagen, Christopher O`Regan , Elsie Johansson och Birgitta Piper sitter måhända inte inne med hela sanningen om livet, men de leder oss in på vägar som gör att vi kan hitta lösningar på problem, hitta vår stil, livsglädje, ja, hitta oss själva.

Nu får du träffa dem ”live”. Alla fem är med som föredragshållare på M:s dygnskryssning på Östersjön 4–5 oktober, vilket inte bara garanterar intressant lyssning utan också spännande samtal. Självklart kommer vi även att äta och dricka gott, umgås och underhållas.

”Kapten” ombord är M:s chefredaktör Amelia Adamo. Dag ett, när alla installerat sig i sina hytter, blir det först smörgåsbord med fritt öl och vin. Därefter kommer Amelia hälsa alla välkomna och presentera kvällens underhållning. Hon kommer också tala om hälsa och skönhet 50+, som hennes bok Amelias bok handlar om. Hur vi på bästa sätt tar hand om oss så vi räcker länge.

Efter frukosten dag två lämnar Amelia i tur och ordning över ordet till våra inspirerande talare – och sedan blir det full fart fram till målgång.

Välkommen till ett spännande dygn med M-magasin!

Info om resan

Hur: Vi åker med Silja Galaxy till Åbo. Bussanslutning finns från ett flertal orter i landet.
När: Avgång söndagen den 4 oktober kl 19.30 och hemkomst den 5 oktober kl 18.15.
Var: Värtahamnen i Stockholm.
Prisexempel: 1 490 kr/person för del i dubbelhytt kategori B.
I priset ingår:

  • Samtliga föredrag (med personerna ovan)
  • Hyttplats och båtresa i vald hyttkategori.
  • Ett smörgåsbord inklusive öl, vin, läsk och kaffe.
  • En bufféfrukost.

Skynda att anmäla dig – de bästa hytterna försvinner fort!

Har ni frågor, ring 021-12 90 90 eller mejla: info@omniaresor.se

Se övriga prisalternativ och boka här!

Stefan Einhorn – Vägar till visdom

Sverigest snällaste och klokaste man lär oss hur vi kan bli klokare som medmänniskor och hur visdom leder till ökad tolerans. Visdom – det kan låta som något ouppnåeligt, gammaldags och passé. Idag talar vi hellre om flexibilitet, kompetens och att vara smart Visdom är ett högst konkret förhållningssätt till livet, menar Stefan Einhorn. som leder till fördjupade möjligheter att leva ett rikt liv och till bättre relationer med våra medmänniskor. Med belysande exempel från vetenskapen, populärkulturen och egna erfarenheter förklarar Stefan Einhorn hur vi alla kan tillägna oss visdom och få ett meningsfullare liv.

Stefan Einhorn är professor, ordförande i Karolinska Institutets etikråd och överläkare vid Radiumhemmet. Han har skrivit flera böcker både fakta och skönlitteratur bl.a. Den sjunde dagen, Medmänniskor och Konsten att vara snäll som sålt i över 200 000 exemplar och översatts till 15 språk. www.stefaneinhorn.com.

Köp Stefan Einhorns böcker här

Cecilia Hagen – Kulla-Gulla stretar vidare : lägesrapport vid 60+

Om hur det är att vara mappie och lida av CRAFT (Can’t Remember A Fucking Thing). Drygt 60 år. Pensionen inom synhåll eller redan uppnådd. Är vi alltså inte längre att räkna med, bör vi mildsint finna oss i detta och börja öva på att rulla tummarna på ett kreativt vis? Knappast. Vi är fortfarande flest och på många vis bäst. Och även om vi inte begriper hur man programmerar den nya dvd:n, så är det vi som sitter inne med livserfarenheten. Och den förvärvar man bara genom att oförtrutet streta vidare i livet även om man då och då lider av CRAFT (Can’t Remember A Fucking Thing).
 
Cecilia Hagen är en av Sveriges mest uppskattade skribenter, välkänd för sina krönikor och sina personligt hållna intervjuer i Expressen. Hon har skrivit en lång rad böcker bl.a. Kulla-Gulla i övergångsåldern, De osannolika systrarna Mitford och Mina resor med Diana.

Köp Cecilia Hagens böcker här

Elsie Johansson – Sin ensamma kropp

Marie-Louise Parre är änka efter en framgångsrik företagare och mycket välbeställd. Hon har nått en ålder där hon förväntas hålla sig till godo med den vegetativa tillvaro som pensionär men Marie-Louise vägrar all form av tanteri.  Sin ensamma kropp är en roman om en kvinna som vill våga gå vidare, men som först måste göra sig fri från det förflutnas skuggor.

Elsie Johansson har blivit en av Sveriges mest lästa författare efter trilogin om Nancy (Glasfåglarna, Mosippan och Nancy). Hon debuterade vid nära 50 års ålder med diktsamlingen Brorsan hade en vevgrammofon och har belönats med en rad priser nu senast Sveriges Radios Romanpris.

Köp Elsie Johanssons böcker här

Christopher O`Regan – I stormens öga

Få svenskar är så mytomspunna som Gustaf IV Adolf, regenten som störtades i en militärkupp 1809. En född förlorare, en vidskeplig fanatiker som i Napoleon trodde sig se en inkarnation av antikrist, en politisk klåpare som lyckades trassla in Sverige i tidens stora krig. Han ensam bar skulden till att Finland gick förlorat. Idag känner vi honom som Galenpannan. I stormens öga skildrar de dramatiska händelserna kring revolten i mars 1809, och är en spännande uppgörelse med den gängse bilden av Gustaf IV Adolf och hans kungagärning.
 
Christopher O`Regan är historiker och författare. Med sina mycket uppskattade inslag om Gustaf III och 1700-talet i tv-programmet Go’kväll har han blivit ett känt namn för landets alla historieintresserade. Han har tidigare skrivit böckerna Ett märkvärdigt barn om Gustaf IV Adolfs barndom och En bädd av dun : livet vid Gustaf III:s hov

Köp Christopher O`Regan böcker här

Birgitta Piper

Ekonomisk rådgivare i M-magasin och journalist på Sydsvenskans ekonomiredaktion.

Skilsmässa, dödsfall, dålig pension? Birgitta Piper ger råd om allt som rör plånboksfrågor. Aldrig svarslös.