Oktober 2017: Lyckokryssning

Handplockade föreläsare får oss att under ett dygn komma undan höstmörkret och bli uppslukade, glada och gripna. Den 8–9 oktober går M-båten med hundratals läsare till Åbo, en favoritresa vi nu gör för 14:e gången! 

M:s chefredaktör Åsa Lundegård och grundaren Amelia Adamo tar på sig kaptensmössorna och ger tillsammans med våra succéförfattare allt för att ni ska få tidernas upplevelse.

Till detta förstås god mat, gott vin och ett härligt umgänge. Plus som alltid på våra resor, möjlighet att fynda och bli överraskad. 

Kom med du också!

Programmet ombord är uppdelat i två likadana delar, för att alla ska få plats. Vid incheckningen placeras du och ditt sällskap i antingen den rosa eller den gula gruppen.
Hämta och läs de båda gruppernas program här.

 Hämta rosa programmet.

Hämta gula programmet.

Våra inspirerande föreläsare:

Väldoftande vacker vardag
Hannu Sarenström, en av Sveriges främsta mat- & trädgårdsinspiratörer vill göra vardagen underbar. Hans fantastiska trädgård på Kinnekulle och gudomliga matkurser i Apulien har blivit toppsäljande böcker. Möt en man som både är drömsk, rolig och nyttig. Och vilka bilder sen!

Livsviktigt!
Livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellénius VET hur vi lever bäst och länge. Nya Boken Livsviktigt! är en hälso- och matbok för ett friskare liv och långt liv där allt baseras  på vetenskaplig grund.  En bok som är nominerad till en ”hälso-Oscar” i Kina. Du får Inspiration på högsta nivå och kanske starten på nya vanor?

När A älskar B som älskar C
Katarina Mazzetti, journalist, författare och dragspelare, pratar om det vilda 70-talet med gruppförlovningar, kvadratdrama och annat märkligt. Kvinnan bakom Grabben i graven bredvid blandar komik och tragik som få. Skratt garanteras. 

Att övervinna det värsta
Läkaren och vd för stiftelsen Spinalis, Claes Hultling, vet allt om smärta och stordåd. Hans liv är ett lysande bevis på att det går att nå toppen trots svåra hinder. Claes son Emil är det första barn i världen som är fött med en ryggmärgsskadad pappa. Claes pratar också om värdet av sex även när förutsättningarna är försämrade. 

Vem ska ärva mig? 
Birgitta Piper, M:s ekonomiska coach, vet allt om arv och testamente. De senaste ekonomiska tipsen, de bästa råden får du av vår kunniga och helt unika medarbetare som vi brukar kalla plånbokens Dr Phil. Skarpladdad stund med matnyttig kunskap. 

”Vi måste prata”
Geir Gulliksen, norsk poet och förläggare, skrev förra årets mest uppmärksammade kärleksroman Berättelsen om ett äktenskap. En knallsuccé med självbiografiska inslag. Boken om kärlekens sönderfall förde Geir ut på terapiturnéer. Nu är det vår tur! 

Dansa mig till stjärnorna
Ann Wilson, knivskarp domare i tv-programmet Let’s Dance tillhör den internationella danstoppen och har ett otroligt spännande liv. Glamour, onda fötter och stenhårda arbetsvillkor – möt en enastående kvinna som vet hur man når sina mål.
På kvällen förvandlar hon båten till M:s eget Let’s Dance-golv! 

Om hjärtat som brast
Martina Haag, skådespelare, krönikör och författare, har skrivit bästsäljaren Det är något som inte stämmer. En roman om otrohet, svidande sår, ilsken hämnd och stor igenkänning (Årets Bok). Martinas debutbok Underbar och älskad av alla blev succéfilm med Martina själv i huvudrollen.  

Översta raden fr v: Hannu Sarenström, Maj-Lis Hellénius, Katarina Mazzetti, Claes Hultling.
Nedre raden: Birgitta Piper, Geir Gulliksen, Ann Wilson, Martina Haag.