Ta med dig barnbarnen på sportlovsresa till New York – The Big Apple! Självklart besöks New Yorks kända platser – Empire State Building, Times Square, Central Park och vi ser den mäktiga Frihetsgudinnan på nära håll – och mycket mycket mer!

Självklart besöks New Yorks kända platser – Empire State Building, Times Square, Central Park och vi ser den mäktiga Frihetsgudinnan på nära håll. Och vi åker på en specialgjord film- och tv-utflykt där vi ser de mest kända platserna på Manhattan där kända filmer spelats in.

Tillsammans strosar vi på New Yorks gator, ser på de höga skyskraporna, kollar in de gula taxibilarna, provar tunnelbanan och bara insuper atmosfären i den kulturella smältdegel som New York är.

En kväll går vi så klart på Broadway och ser den populära musikalen Cats med musik av Andrew Lloyd Webber. På programmet står även ett spännande och lärorikt besök i Förenta Nationernas huvudkvarter där vi besöker de salar där våra världsledare tar stora fredsbevarande beslut.

Naturligtvis får vi även lite tid för shopping och som vanligt på våra M-resor, trevligt umgänge tillsammans!

Med Peter Wik, som ofta reser till USA, kommer både barn och vuxna att upptäcka det alltid lika vibrerande och glittrande New York på bästa sätt. Som vanligt föl-jer även en representant från M-magasin med och skämmer bort oss!

Med vår ciceron Peter Wik, som ofta reser till USA, kommer både barn och vuxna att upptäcka det alltid lika vibrerande och glittrande New York på bästa sätt. Som vanligt följer även en representant från M-magasin med.

/fakta

Datum:
26 februari – 3 mars 2018

Hotell:
Hotel Edison 3*
228 W 47th Street, New York
edisonhotelnyc.com 

Flyg och tider
Ekonomiklass med SAS
Måndag 26 feb
Stockholm/Arlanda – New York/Newark
12.20 – 15.15, SK 903

Fredag 2 mar
New York/Newark – Stockholm/Arlanda
17.55 – 07.35 (ank 3/3), SK 904

Pris:
Per person i delat dubbelrum, vuxen 23.595 kr.
Per person i delat dubbelrum, barn tom 15 år, 21.195 kr.

Du som inte har resesällskap kan dela med annan person av samma kön som reser ensam. Ange detta vid inbokning av resan. Fördelningen sker av Relasian.
Om rumssällskap ej finns, tillkommer enkelrumstillägget.

 

 

PROGRAM DAG FÖR DAG

Dag 1, måndag 26 februari
Stockholm – New York

Samling på Stockholm Arlanda flygplats för resa med SAS direktflyg till New York som avgår kl 12.20. Här möter vår reseledare Peter Wik upp gruppen. Under flygresan har man vid fint väder möjlighet att se ner på Grönlands glaciärer och det gröna Canada innan man landar i New York kl 15.15 lokal tid samma dag. Vi ligger sex timmar före New York tid.

Efter passkontroll åker vi med vår privata buss in till Manhattan och Hotel Edison som ska bli vårt hem under fyra nätter. Hotellet ligger på bästa läge vid Time Square där vi redan första kvällen kommer att se alla upplysta neonskyltar som kanske är en av sinnesbilderna av New York. Här vid Times Square ligger även massor av affärer och restauranger som är öppna till sent på kvällen, så när man har egen tid är det lätt att slinka in för att äta något eller för att shoppa.

/fakta forts
I priset ingår:
• Reguljärflyg i ekonomiklass med SAS Stockholm – New York t/r. För andra orter vänligen kontakta Relasian.
• Flygskatter och bränsletillägg (kan ändras).
• 4 nätter i delat dubbelrum på Hotel Edison 3*.
• Alla i programmet nämnda transfers, utflykter, entréer och aktiviteter.
• 4 frukost, 2 luncher och 1 middag exkl dryck.
• Engelsktalande lokalguide under filmturen och på FN:s högkvarter.
• Peter Wik som svensk reseledare och guide under hela resan. 

I priset ingår ej:
• Enkelrumstillägg 4 nätter, 3.495 kr.
• Utflykter, entréer, måltider och dryck utöver de som ingår i programmet.
• Avbeställningsskydd och reseförsäkring.

 

Boka:

Bokning av resan sker via relasian.com eller på telefon 0720-44 15 53.

Relasian Travel & Event AB
Hälsingegatan 14-16
113 23  Stockholm
info@relasian.com

Vid ankomst till hotellet får vi lite tid att vila upp oss efter resan och packa upp. Vi träffas sedan igen för att möta kvällens ljus på Manhattan och promenera en kort bit till en italiensk restaurang för en gemensam välkomstmiddag.
Efter middagen går vi till Times Square för att ta selfies, som så många andra gör, och känna av pulsen i ”The City that never sleeps” som Frank Sinatra sjöng om. Varje dag prommenerar 360.000 personer här och det gör platsen till den mest besökta i världen. Åter på hotellet somnar vi gott och vaknar upp utvilade till en ny spännande dag.
Flygplansmåltider samt middag ingår.

Dag 2, tisdag 27 februari
New York

Efter frukost åker vi på en specialsammansatt sightseeingtur med buss på Manhattan med fokus på platser från välkända filmer och serier. Vi ser bland annat Empire State Building känt från filmen King Kong och Kärlek vid första ögonkastet. Vidare till marknaden från Du har mail och tunnelbaneentrén där Marilyn Monroe’s kjol blåste upp. Vi ser också Grand Central Station från Superman och platser i Central Park där Ghostbusters filmades. Sen kommer vi att se och höra om platser från massor av TV-serier. Extra roligt sätt att se sig om i staden på, där vi kommer att se de flesta byggnader, parker och landmärken som gjort New York så känt. Den här turen är riktigt rolig för alla åldrar och det är så klart roligare ju fler filmer man sett innan resan hit.

Efter turen beger vi oss till Empire State Building för att äta en klassisk hamburgerlunch på populära Heartland Brewary i källaren på själva byggnaden. Därefter ska vi åka upp i denna 102 våningar och 381 meter höga byggnad och beundra Manhattan ur en fågels perspektiv. Byggnaden stod färdig 1931 och var då den högsta byggnaden i världen.

Åter till hotellet och kvällen på egen hand för att smälta in i New York-livet. Shoppa, strosa omkring och titta på det myllrande folklivet och glittrande skyltarna. Det finns massor att göra och både Peter och M:s representant står redo med tips, kartor och ser till att alla har en spännande plan.
Frukost och lunch ingår.

Dag 3, onsdag 28 februari
New York

Efter frukost väntar ännu en spännande dag i New York! Tillsammans beger vi oss med världens största tunnelbanesystem till de södra delarna av Manhattan.
Systemet har hela 473 stationer och att ta tunnelbanan är ju som att kliva in i en film då vi så ofta har sett den just så på film.
Nere vid Battery Park tar vi båten för att se Frihetsgudinnan och besöka Ellis Island där de första immigranterna som kom till Amerika var tvungna att passera förbi. Hit till Ellis Island kom båtarna från Europa och det var här som man efter en snabb intervju och fysisk granskning fick komma in i USA eller helt enkelt fick åka med båten hem igen.
Här kommer vi att se lite mer om hur det var för immigranterna som kom över haven. Sen går vi och läser alla namn på monumentet över de som landsteg i USA – kanske känner vi igen några svenska namn och kanske till och med några släktingars namn.

Vi tar sedan båten tillbaka till Battery Park och äter en god lunch tillsammans innan vi fortsätter vårt besök på nedre Manhattan. Först besöker vi Ground Zero där tvillingtornen World Trade Center stod och där monumentet över de som förlorade livet den 11 september 2001 finns i dag. Här byggs både det nya tornet upp och även de andra byggnaderna som förstördes.

Vi besöker också kyrkan St Paul’s Chapel där brandmännen samlades för att vila ut under det fasansfulla arbetet med att släcka bränderna. I närheten ligger bankdistriktet och kända Wall Street med USA:s börshus. Här ser vi så klart statyn av den kända oxen och med lite tur även den nya statyn av den lilla flickan som upprört så många men bejublats av fler.

När vi är trötta i fötterna åker vi till hotellet men om man fortfarande har energi så ligger ett av USA:s kända outlets här – Century 21.
M-representanten följer med de som vill shoppa och Peter följer med de som vill åka tillbaka till hotellet. Kvällen på egen hand att utforska Manhattans vibrerande liv, shoppa på gator som 5th Avenue, gå på Nikestore, Gap eller Victoria Secret eller kanske besöka något av Manhattans kända museum som MoMa, Metropolitan Museum of Art eller Guggenheim Museum.
Frukost och lunch ingår. 

Dag 4, torsdag 1 mars
New York

Efter frukost beger vi oss iväg på dagens utflykt som går till FN-byggnaden på First Avenue vid East River. Förenta Nationerna (FN) grundades 1945 av 51 länder för att främja bättre samarbeten som rör mänskliga rättigheter, säkerhet och världsekonomin. Sedan 2011 är 193 medlemsländer en del av FN. Det finns 193 flaggor runt hela komplexet, lika många flaggor som det finns medlemsländer. Flaggstängerna är ordnade i en cirkel och utrymmet mellan varje flaggstång är exakt samma – en symbol för jämlikhet mellan medlemsländerna i FN. Här får vi en guidad rundvisning och möts först av de många konstverken som skänkts av olika medlemsstater. Vi kommer att se de kända samlingslokaler där Säkerhetsrådet och Generalförsamlingen möts. Utöver detta finns en mängd olika utställningar om mänskliga rättigheter, barn i krigszoner och klimatförändringar.

Åter till hotellet och eftermiddagen på egen hand.

De som vill kan man följa med Peter till Naturhistoriska Museet där filmen Natt på Museet spelades in. Här finns oändligt med saker att se, men dinosaurierna hör till de mest kända (entré betalas av var och en på plats). De som vill shoppa följer med M-representant som visar de bästa shoppingställena.

På kvällen samlas vi för att se nyuppsättningen av den fantastiska musikalen CatsBroadway. Den baserades ursprungligen på novellen Old Possum’s Book of Practical Cats, skriven av Thomas Stearns Eliot men musikalen är mest känd som en skapelse av Andrew Lloyd Webber. Njut av en magisk utekväll och upptäck livet hos en flock katter som bor på en enorm sophög! Någon kanske såg den i Stockholm för många år sedan när den gjorde succé på teatrar över hela världen.
Frukost ingår.

Dag 5, fredag 2 mars
New York – Stockholm

Frukost på hotellet och förmiddagen på egen hand att fortsätta att utforska New York. Strosa, gå på museum eller bara ta en lång sovmorgon. Peter ger gärna tips för den som önskar! På eftermiddagen beger vi oss till flygplatsen Newark för vårt flyg hem till Stockholm som avgår kl 17.55.
Frukost samt flygplansmåltider ingår. 

Dag 6, lördag 3 mars
Stockholm

Ankomst till Stockholm Arlanda flygplats kl 07.35 på morgonen då vi tar farväl av våra reskamrater.