Upplev landets enastående natur, vilda djur och spännande kultur. Vi har även den här gången med vår guide Karin Hoole, grundare av barnhemsorganisationen A Reaching Hand och med ett engagemang utöver det vanliga. Hon tar oss med till kåkstaden Langa där mötet med barnen
blir oförglömligt. Dessutom är Karin sommelier – perfekt i vindistrikten!

Fakta Sydafrika
Datum: 17–26 mars 2019.
Boka: Ring Trackers 08-669 22 00.

Pris för prenumeranter: 33 500 kr.

Pris övriga: 34 500 kr.

Priset avser del i dubbelrum.

Boka här.
Eller ring Trackers, tel 08-669 22 00.

 

Förutom safari upplever vi Kapstaden, Taffelberget och den dramatiska naturen vid Godahoppsudden. Vi äter på mysiga restauranger, besöker vingårdar och shoppar. En unik resa!

Med på resan, som alltid, är en från oss på M-magasin!

RESAN DAG FÖR DAG

Söndag–måndag 17–18 mars

Avresa från Sverige, via Doha, mot Sydafrika. Vid ankomst till Johannesburg möter vår lokala guide Karin Hoole upp med bussen som ska ta oss till Mongena Private Game Lodge,  2 timmar från flygplatsen. Efter incheckning beger vi oss ut på en Game Drive (safari). Här har vi möjlighet att se vilda djur i dess naturliga miljö. Efter turen med många ”sightings” äter vi en trevlig middag på lodgen.

Tisdag 19 mars

Efter en morgonfika i gryningen är det dags för dagens första Game Drive i soluppgången. Denna tid på dagen är en av de bästa att se djuren när de är som mest aktiva. Väl tillbaka på lodgen serveras frukost och sedan har vi dagen fri att utforska lodgen på egen hand. Lunch på lodgen under dagen.
På eftermiddagen serveras en Afternoon Tea och efter den är det dags att bege sig ut på dagens andra Game Drive, med flera möjligheter att se de vilda djuren.
Middag på lodgen.

Onsdag 20 mars

Vi börjar morgonen med en sista Game Drive, följd av frukost på lodgen, därefter utcheckning och bussresan mot Johannesburg och eftermiddagsflyget till Kapstaden. Vid ankomst tas vi på en kortare guidad tur in mot Kapstaden och Signal Hill, med en fantastisk utsikt över Kapstaden.Vi bor på hotellet Winchester Mansions, i det mysiga området Sea Point.

På kvällen är det middag på exotiska Gold Restaurant. Under kvällen får vi avnjuta mat och underhållning (sång, dans & trummor) från olika delar av Afrika.

Torsdag 21 mars

Efter frukost åker vi till kåkstäderna. Vi besöker några av välgörenhetsorganisationen A Reaching Hands projekt,  www.areachinghand.com. Vår guide Karin Hoole är även grundare av organisationen och berättar om de olika projekten som vi besöker.

Gemensam lunch i kåkstaden Khayelitsha på restaurangen 4 Roomed eKasi Culture, där vi får traditionell kåkstadsmat med en ”Fine Dining-twist”.

Kvällen är fri för egna aktiviteter och middag på egen hand.

Fredag 22 mars

Efter frukost åker vi på en guidad dagstur längs längs den vackra kustvägen Chapmans Peak Drive på Kaphalvön. Under dagen gör vi stopp på bland annat Godahoppsudden, Cape Point och Boulder’s Beach och dess pingvinkoloni.

Gemensam lunch på den trevliga fiskrestaurangen Harbour House vid havet. Härifrån har man underhållning i form av sälar som ofta hänger på klipporna utanför restaurangen!

Middag på egen hand.

Lördag 23 mars

Efter frukost, utflykt till stadsdelen Woodstock och Biscuit Mill, en samlingsplats för kreativitet. Den gamla kvarnen rymmer bland annat små inredningsbutiker, en vinbutik och en chokladtillverkare. Lördagar är marknadsdag med delikatesser av alla dess slag.
Lunch på egen hand.
Vi fortsätter sedan till Robben Island. Ön har i flera perioder fungerat som fängelseö. Många svarta och färgade apartheidmotståndare har suttit fängslade här, däribland Sydafrikas f.d. president Nelson Mandela. Idag är ön ett populärt besöksmål för turister och de guidade turerna ges av f.d. politiska fångar som själva suttit fängslade där.
Till kvällen besöker vi restaurangen Villa 47 på Bree street,  med asiatisk och italienskinspirerad mat.

Söndag 24 mars 

Efter frukost besöker vi Taffelberget. Toppen av detta magnifika landmärke erbjuder en vidsträckt utsikt över hela Kapstaden och dess omgivning.

Därefter bär det av till det Sydafrikanska vinlandet! Första stoppet görs på vingården Fairview utanför Paarl, som även specialiserat sid på osttillverkning. Andra stoppet blir på Boschendal, med vinprovning och välsmakande picknicklunch.

Kvällens middag intar vi på Life Grand Cafe i Victoria & Alfred Waterfront.

Måndag–tisdag 25–26 mars

Under morgonen besöker vi i Hout Bay på Original T-Bag Design där använda tepåsar förvandlas till konstverk, och ger utövarna en möjlighet till inkomst.

Därefter mot flygplatsen för hemresa.