Mat- och vinresa till Apulien 2–6 september 2015 – FULLBOKAT

Följ med på en oförglömlig resa där Amelia Adamo visar oss en del av ”sitt Italien” – det romantiska Apulien, den 2–6 september. 
Vi besöker den vackra vingården där M-vinet produceras, lär oss laga italienskt och besöker särpräglade gamla städer. 

DAG 1: Vi landar i Bari där vår svensktalande guide Alessia Cerulli möter och tar oss till Masseria Chiancone
i närheten av Ostuni. Där bor vi i två nätter med fantastisk utsikt över Murgiadalen. Efter en aperetivo äter vi vår välkomstmiddag.

DAG 2: Efter frukost åker vi till staden Alberobello där vi får en guidad tur. Sedan vidare till Polignano à Mare för en lunch vid havet. Sedan promenerar vi längs stadsmuren med milsvid utsikt över havet. Vi åker vidare till Ostuni, den vita staden. Efter att ha sett Ostuni hinner vi promenera på egen hand och njuta av staden. Tillbaka på hotellet håller matkunniga Alessia matlagningskurs tillsammans med en lokal kock. Vi lagar vår egen härliga middag.

DAG 3: Efter frukost åker vi till Gallipoli. Vi guidas i den gamla staden och äter sedan lunch. Därefter beger vi oss till Lecce. På vägen dit besöker vi en olivoljegård och får en olivoljeprovning. Dessutom får vi se en pizzica – en traditionell dans från Apulien. Vi checkar in på hotellet i Lecce och äter middag på en typisk trattoria.

DAG 4: Efter frukost åker vi till vingården Masseria Li Veli, resans höjdpunkt. Där visas vi runt och får se hur vinerna i Amelia Adamo Wine
Collection produceras. Vi njuter av vinprovning och sedan en italiensk lunch. Tillbaka i Lecce får vi en guidad tur i denna vackra, tvåtusenåriga stad med sina vindlande gränder. Middag på egen hand innan vi samlas för en gemensam kulturupplevelse.

DAG 5: Hemresa.