Äntligen är vår uppskattade resa till Japan tillbaka, som så många läsare har önskat! Tag chansen att följa med fantastiska Peter Wik som guide och ciceron, på en resa med M:s särskilda omsorg.

RESAN BÖRJAR I  den vackra staden Kyoto, även kallad för Japans själ, där vi besöker den Gyllene paviljongen och Nijo-jo-borgen med sina knarrande näktergalsgolv.

Datum Japan

21–29 november 2018

Pris:

Prenumeranter: 34 595 kr.

Ej prenumeranter: 35 595 kr.

Priset avser del i dubbelrum

Boka här eller ring Relasian, tel 0720-44 15 53.

 

 

I priset ingår:

• Reguljärflyg t&r i ekonomiklass med Finnair från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Osaka & Tokyo, inkl flygplansmåltider, flygskatter och bränsletillägg.

• 7 nätter i delat dubbelrum på mellanklasshotell.

• Alla i programmet nämnda utflykter, aktiviteter, besök och entréer, 8 frukostar, 5 luncher och 4 middagar inklusive te som måltidsdryck.

Bagagehantering i Japan.

• Peter Wik (bilden) som svensk reseledare och ciceron.

• En representant från M-magasin är med på hela resan.

Vi får lära känna en maiko – geishalärling, prova en kimono och promenera i de mysiga geishakvarteren. Vi åker också till Japans kulturella vagga, Nara, där vi besöker Todai-ji-templet och helgedomen Kasuga Taisha med många vackra lyktor.

I Uji görs Japans bästa te, där besöker vi en teplantage. En av resans höjdpunkter blir naturligtvis vår natt på ett traditionellt japanskt värdshus – ryokan.

Vi badar i varma källor och sover på mjuka futonmadrasser på tatamigolv. Kvällen avslutar vi med att sjunga karaoke – en garanterat minnesvärd upplevelse!

Det tar fem år för en maiko, en geishalärling, att bli färdigutbildad.

Innan vi åker till världsmetropolen
Tokyo
blir det en heldag i naturens tecken vid foten av det vackra Fujiberget. I Tokyo går vi på fiskmarknad och lär oss tillaga sushi. Men under resan får vi också lära oss att det japanska köket är så mycket mer än sushi.

Tokyo vibrerar av liv och självklart besöker vi det hippa Harajuku, exklusiva Omotesando och det hysteriska modeområdet Shibuya och Ginza med bland annat H&M:s konkurrent Uniqlo.

På vår nio dagar långa japanska resa får du uppleva ett spännande och exotiskt Japan tillsammans med vår guide och ciceron Peter Wik och någon från oss på M-magasin – vi tar hand om er under hela resan.