Ny läsarresa – följ med M till Toscana!

I vår reser vi till sköna Orciadalen söder om Siena...Den 21-25 april ...

Den här gången gör vi under 5 upplevelserika dagar ( 21-25 april 2009) en resa med en väl avvägd mix av kultur, natur, gastronomi, wellness och shopping. Det inspirerande unika programmet innehåller världsarv, bad i varma källor, vandring längs pilgrimsvägen till Rom, besök i stora och små kulturstäder, shopping i Pradas outlet, vinprovning och toscanska Slow Food-måltider. Med på resan är M:s chefredaktör Amelia Adamo och guiden Gunilla Hvid Fontana som bor i Italien sedan 30 år.

  • Hela Orciadalen är världsarv och vi bor mitt i smeten i den pyttelilla staden Bagno Vignoni. Vårt hotell ligger vid bassängen med ångande termalvatten, som utgör stadens piazza och vi badar i stadens andra varma spapool några minuter därifrån .
  • I Sienas medeltida stad, ett ”utomhusmuseum”, som är ett av Unescos världsarv, flanerar vi längs slingrande gator och gränder och upplever Il Campo ”världens vackraste torg”, en teaterscen där man kan sitta länge och avnjuta festliga upptåg i det sprudlande folklivet.
  • Vi vandrar på de böljande kullarna längs floden Orcias dalgång och besöker medeltida byar på vägen.
  • Vi ser Pienza, en liten stad med ett storslaget renässanstorg och pecorinobutiker.
  • Vi frossar i läcker design i Pradas outlet och njuter av mat och vin i en Slow Food osteria i Montepulciano.
  • Vi smakar det världsberömda Brunellovinet i Montalcino och matar själen med andlig spis i St Antimo, en underbar kyrka i ensamt majestät som besöktes av pilgrimer på väg till Rom under medeltiden.
  • Vi lär känna lokalbefolkningen och besöker en liten gård där mor och son tillverkar vin, olja och annat som jorden producerar.
  • Svensk-italienska Gunilla Hvid Fontana, som har bott i Italien i över 30 år, tar hand om oss under resan och förmedlar sina erfarenheter av det italienska livet.

Resfakta:

Kostnader: 14 980 kr per person.

I priset ingår: Flyg Stockholm-Bologna t/r, samtliga transporter i programmet, 4 nätter på Hotell Le Terme i Bagno Vignnoni, 4 buffet frukostar, 2 luncher och 2 middagar med vin, vatten och espresso, 1 vinprovning, 2 entrebiljetter till termalpoolen i Bagno Vignoni, auktoriserad vandringsguide, svensk-italiensk lokalciceron från ankomst till avresa. Fri entre på statliga museer för personer som fyllt 65 år, flygskatter, reseskatt och dricks.

Så bokar du: För bokning och övrig information vänligen kontakta Favoritresor på tel 08-660 18 00 eller mejla info favoritresor.se
Antalet platser är begränsade.