Februari 2018: Uppfyll din dröm om Karibien!

Följ med oss på kryssning och upplevelser i världsklass.

Om  vår resa: Har du alltid drömt om att se de karibiska öarna? Det här är resan för dig! Häng med på vår skräddarsydda kryssning som bjuder på massor av upplevelser, samtidigt som vi reser bekvämt ombord på fartyget ”MSC Seaside”. Middagar, utflykter, mingel – allt gör vi tillsammans i vår M-grupp.

Våra utflykter: Vi börjar med att upptäcka Miami, där vi åker längs South Beach, känt för sina art deco-hus och uteserveringar.
Vi besöker också den kubanska stadsdelen Lilla Havanna.

Vi gör strandhugg och upptäcker Jamaica, reggaens
hemland, där vi ser de vackra Dunns River Falls. I Mexiko gör vi
en heldagstur till mayaruinerna i Tulum. Högt och fritt med bara havet som bakgrund. Vårt sista karibiska stopp blir på Bahamas, med tid för avkoppling, strand och fantastiska bad.

Klimatet: Behagliga temperaturer, 22–32 grader, och vattentemperatur på 22–27 grader.

RESAN DAG FÖR DAG

9 februari: Avresa
Tidig avresa från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn via Frankfurt mot USA. I Miami möts vi av vår svensktalande lokalguide för transfer till vårt hotell. Vi möts lite senare i baren för en välkomstdrink följt av gemensam middag.

10 februari: En heldag i Miami – Lilla Havanna
Efter frukost och utcheckning gör vi en rundtur i Miami. Vi börjar dagen på Miami South Beach och på gatan Ocean Drive med vackra art deco-hus och uteserveringar. Vi fortsätter till fastlandet, där vi gör en rundtur i flera stadsdelar, bland annat Coconut Grove, den äldsta stadsdelen i Miami, och till den kubanska stadsdelen Lilla Havanna. Lunch på Bayside Marketplace vid vattnet. Efter lunch fortsätter vi till Port of Miami för ombordstigning på ”MSC Seaside”, vårt hem för den kommande veckan.

11 februari: Till havs
MSC Seaside” är ett helt nytt sorts kryssningsfartyg. Runt hela fartyget löper en strandpromenad, fyllt med ställen där du kan äta, dricka, bada och sola. Du kan också njuta av utsikten från ett inglasat atrium med två däck. Här gör vi oss hemmastadda inför veckan, med gemensam middag.

12 februari: Jamaica – vattenfall och bad
Dags att lämna fartyget och besöka några av Jamaicas främsta sevärdheter, vackra Dunns River Falls, en karibisk skatt och en av öns mest populära attraktioner. Ta med badkläder och handduk! Efter att ha svalkat oss i vattenfallen är det dags för en välsmakande jamaicansk lunchbuffé vid havet följt av en sightseeing runt Ocho Rios innan vi återvänder till fartyget.

13 februari: Caymanöarna bjuder in
Cayman Islands tre öar är omgivna av korallrev, och en utmärkt plats att snorkla. Vårt fartyg lägger till i George Town. Vi gör en halvdagstur till Stingray city utanför Grand Cayman, där  dykare på 80-talet började mata stingrockor med bläckfisk. Rockorna lärde sig snabbt att associera ljudet av motorbåtar med mat, och kommer året runt för att äta. Denna plats är populär både bland dykare och snorklare.

14 februari: Cozumel – Mayaruinerna i fokus
När vi vaknar är vi på ön Cozumel i Mexiko, här finns dykvatten och snorkling i världsklass. Efter frukost går vi iland för en heldagstur till Mayaruinerna i Tulum. De står högt och fritt med bara havet som bakgrund. Vilken syn det måste ha varit, när de första spanska konkvistadorerna kom seglande 1518 och fick syn på den ståtliga pyramiden högst upp på klippan. Glöm inte baddräkt – det är bara en trätrappa ner till områdets egen strand.

15 februari: Till havs
Efter några upplevelserika och intensiva dagar blir det skönt att bara koppla av, njuta av öppet hav och utforska allt vad ”MSC Seaside” har att erbjuda. Promenadområdet har ett brett utbud av restauranger, barer och butiker. Från en inglasad gångbro har man en häpnadsväckande utsikt över havet. Också panoramapoolen erbjuder en otrolig utsikt över havet – solstolarna står på rad. För dig som vill unna dig något extra finns ett lyxigt, balinesiskt spa, Aurea Spa och ett toppmodernt gym med ett brett utbud av träningsklasser.

16 februari: Bahamas
Vårt sista strandhugg är i Nassau, där vi utforskar huvudstaden till fots. Brittiska kolonisatörer började kolonisera öarna under sent 1600-tal. Nassau började växa ordentligt när piraten Svartskägg (Blackbeard) började använda hamnen som bas för sina räder i Karibien under tidigt 1700-tal. Alla Bahamas öar har fantastiska stränder och möjigheter att solbada.  

17 februari: Everglades
Tidigt på morgonen är vi åter i Miami och lämnar vårt fartyg. När vi stigit iland möts vi av våra guider som tar oss på en fantastisk utflykt till Everglades. Här får vi se en otrolig natur och Floridas vilda djur på riktigt nära håll, bland annat på en båttur med en så kallad airboat. Efter den och en picknicklunch är det dags att ta sig till flygplatsen, för incheckning. Under kvällen avgår vårt flyg tillbaka mot Europa.

18 februari: Hemkomst
Tidigt på morgonen byter vi flyg i Frankfurt för vidare resa mot Stockholm/Göteborg/Köpenhamn dit vi ankommer vid lunch.