Prat, mat och skratt – fem dagar vandring med M

Uppför, uppför med hjälp av liftar och kabinbanor, med också med benens kraft. Att vandra i berg är en övning i att komma ner i varv genom att röra sig i ett lagom långsamt tempo. 

Kirchberg är en bra plats att utgå ifrån för att få tillgång till olika svåra vandringar. Det finns gott om leder, vägar och stigar att följa in i dalar och upp på höjderna. En bra dag kan börja med en liftfärd upp till omkring 1 800 meters höjd, för att där få de bästa vyerna över de dalarna och bergsmassiven. M var där en vecka i september, och här ovanför är utsikten från hotellrummet.

Under fem vandringsdagar lärde vi oss att det långsamma tempot är avgörande för hur mycket man orkar. Men det hjälper förstås också att veta att det alltid finns en lunchrestaurang vid målet. De gröna ränderna på sluttningarna har gjorts av korna som vandrar här ständigt – under sommarmånaderna i alla fall. När hösten kommer smyckas de med band och bjällror och får vandra ner till dalen för vintervistet.

Ibland delade vi på gruppen, så att de som orkade mer fick sig en extratur på någon timme, medan andra tog en paus för att vila och njuta av utsikten, blommande alpängar och kor med krullhåriga pannor och klingande bjällror.

Vår färdledare Herbert Pfister från Wiresor är kompis med korna.

På sluttingarna högt ovanför Kitzbühel finns en botanisk trädgård, där vi kunde närstudera vackra små alpblommor.

Glada att vara på toppen av Kizbühler horn (men vi gick inte hela vägen upp, det finns kabinbana.) Och under oss i dalen svävade en helikopter!

En kaffe och kanske en apfelstrudel efter väl genomförd vandringsdag, lite möra i benen, men med humöret på topp.

Skinktallrik man gjort sig förtjänt av – jo – det är för en person!

Två av våra tappra vandrare: Elisabeth Lissner, Stockholm och Anna Wegner, Uppsala.

Systrarna Yvonne Edblad och Britt-Marie Bern, båda från Stockholm.

Skål för en lyckad vandring! I glaset en päronobstler, till vänster vår uppskattade färdledare Herbert Pfister och i orange jacka lokalguiden Andreas. I turkos jacka Mona Nelding, Stockholm, snett bakom henne Thomas Björk, Stockholm, i vitt Birgitta Andersson, Jönköping, Britt-Marie Bern, Stockholm och Göran Ewerlöf, Stockholm.