Res med oss till Japan i november

Från geishor och uråldriga tempel till karaokesång och trendig shopping. Tillsammans får vi uppleva många sidor av det spännande och exotiska Japan. Vår resa går den 23 november – 1 december 2016.

Resan börjar i den vackra staden Kyoto där vi besöker den Gyllene paviljongen och Nijo-jo-borgen. Vi får lära känna en maiko – geishalärling, prova en kimono och promenera i de mysiga geishakvarteren.
Vidare till Japans kulturella vagga, Nara, med sina vackra tempel. I Uji framställs Japans bästa te och vi besöker en teplantage.

En av resans höjdpunkter blir vår natt på ett traditionellt japanskt världshus – ryokan. Vi badar i varma källor och sover på mjuka futonmadrasser. På kvällen sjunger vi karaoke!
Efter en heldag i naturens tecken vid foten av det vackra Fujiberget, fortsätter vi till Tokyo. Vi går på fiskmarknad och lär oss tillaga vår egen sushi. Tokyo vibrerar av liv och vi besöker olika stadsdelar, från de hippaste till de mest exklusiva.

Under resan kommer vi att få lära oss att det japanska köket är så mycket mer än sushi. Du får uppleva spännande och exotiska Japan, allt tillsammans med en professionell svensk guide och någon från oss på M-magasin.

Resan dag för dag

• Dag 1: Onsdag 23 november
Avresa från Sverige till Osaka.

• Dag 2: Torsdag 24 november
Ankomst och buss till Kyoto. Efter lunch besöker vi Fushimi Inari Taisha, helgedom med tiotusentals orange toriiportar. Efter vila på hotellet promenerar vi i de gamla geishakvarteren.

• Dag 3: Fredag 25 november  
Utflykt till Nara med Todai-ji-templet och den shintoistiska helgedomen Kasuga Taisha med alla vackra lyktor. Kanske får vi se de unga kvinnorna i sina traditionella dräkter med blåregn i håret. Vidare till staden Uji där vi besöker en teplantage och tebutik. Under middagen gör vi origami och lär oss vika papper till fantastiska små figurer.

• Dag 4: Lördag 26 november
Heldags-sightseeing i Kyoto med besök i den Gyllene paviljongen. Vi dricker te i bambuträdgården och fortsätter sedan till den gamla stenträdgården Ryoanji. På eftermiddagen besöker vi Nijo-jo-borgen med sina kända näktergalsgolv som knarrar när man går på dem. Under middagen träffar vi en geishalärling.

• Dag 5: Söndag 27 november
Förmiddagen är fri för shopping och sightseeing. Sedan snabbtåget till Mishima. Ombord serveras en härlig bentolåda till lunch. Vi får bo på ett traditionellt japanskt värdshus och bada i varma källor. Vi går klädda i badkimono och äter en kaiseki-måltid. Vi kommer också att få prova på att bära en kimono. 

• Dag 6: Måndag 28 november
Efter frukost åker vi till vackra nationalparken Hakone. Vi ser Fujiberget, Japans nationalsymbol, gör en båttur på kratersjön Ashi och åker linbana med fantastisk utsikt.  

• Dag 7: Tisdag 29 november
Vi utforskar Tokyo. På den kända fiskmarknaden Tsukiji lär vi oss laga sushi som blir vår lunch. Vi besöker hippa Harajuku, promenerar i Omotesando med sina märkesbutiker och ser Parlamentet, Olympiastadion och Geihinkan, byggt med Buckingham Palace som förebild. Plus det hysteriska modeområdet Shibuya där modetrenderna föds.

• Dag 8: Onsdag 30 december
Vi åker till Tokyotornet, ritat efter Eiffeltornet. Sedan till Ginza och kejserliga juveleraren Mikimoto, det japanska kosmetikmärket Shiseidos största butik samt H&M-konkurrenten Uniqlo med sin tiovåningsbutik. Efter teppanyakilunch är eftermiddagen fri för egna strövtåg. Den som vill, följer med till den dynamiska stadsdelen Shinjuku. Under middagen berättar en japansk kvinna om hur det är att leva i Japan i dag.

• Dag 9: Torsdag 1 december
Hemresa med ankomst samma dag.