Ännu en resa till härliga Italien med Amelia Adamo, den här gången går den till den gudomliga kusten, costiera divina, Amalfikusten, som anses vara en av landets vackraste och som besökts av världens stora berömdheter – från Fredrika Bremer och Greta Garbo till Tomas Ledin.

På sagoön Capri blir vi guidade av Kristina Kappelin. Som ny intendent för Villa San Michele visar hon oss Axel Munthes världsberömda villa. Vi bor i Sorrento och besöker trendiga Positano, vi äter lunch på Eddie Olivas familjerestaurang i Scala och vi besöker Pompeji, antikens bäst bevarade arkeologiska utgrävningsområde.

FAKTA ITALIEN
Datum:
2–6 september. FULLBOKAD.
9–13 september. FULLBOKAD.

Pris
 prenumeranter: 21 595 kr
Pris ej prenumeranter: 22 595 kr
Priset avser del i dubbelrum.

Eller ring Relasian, tel 0720-44 15 53.

Italien bjuder i vanlig ordning på god mat och naturligtvis ska vi prova den kända citronlikören Limoncello, vilken dricks som en digestivo efter en härlig måltid. Som vanligt på M-resorna njuter vi av livet och skämmer bort oss tillsammans! Och självklart har vi med oss en mycket kunnig guide, den här gången Michael Netterstad.

Dag 1
Stockholm – Sorrento

Efter ankomsten till Neapel åker vi direkt till Sorrento där vi checkar in på eleganta Hilton Sorrento Palace med en fantastisk panoramautsikt över staden. Vi tar en kort promenad till hotellet Excelsior Vittorias terrass, där vi njuter av en drink före middagen på Ristorante O’Parrucchiano. Amelia har valt restaurangen, som är en av Sorrentos absolut bästa och räknas till Italiens historiska krogar med sin lummiga innerträdgård och sitt goda syditalienska kök.

Dag 2
Pompeji

Dagen börjar med besök i Pompeji, ett av världens mest spännande utgrävningsområden. Staden blev begravd av aska under vulkanen Vesuvius våldsamma utbrott år 79 e.Kr. Tack vare den konservering som vulkanutbrottet medförde, är Pompeji idag en av antikens bäst bevarade och mest besökta arkeologiska utgrävningar. Under eftermiddagen hinner vi upptäcka charmiga Sorrento med smala gränder, trattorior, restauranger och butiker. Eller varför inte strosa i någon av stadens båda gamla fiskehamnar, där fiskegubbarna fortfarande sitter på kajen och reparerar sina fiskenät.

Dag 3
Capri

Dagens utflykt går till sagoön Capri, strax utanför Sorrento, dit vi åker med flygbåt. På Capri välkomnas vi av journalisten Kristina Kappelin, ny intendent och vd för kulturcentret Villa San Michele. Kristina visar oss allt i villan, numera svenskt konsulat och gästhem för svenska kulturstipendiater. Vi äter lunch med Kristina innan vi tar båten tillbaka till Sorrento, även känt för sin utomordentliga shopping!

Dag 4
Positano, Amalfi, Scala

Idag åker vi till den lilla vackra, bilfria byn Positano. Vi stannar ovanför byn för att beundra utsikten innan vi kliver på en av de små bussar som tar oss ner till Positanos stadskärna. Vi promenerar en stund innan vi går ombord på en privat motorbåt som tar oss till Amalfi, en charmig semesterort med små vitkalkade hus, en livlig hamn och en vacker katedral. Härifrån beger vi oss vidare till orten Scala för lunch på Eddie Olivas familjerestaurang Il Pinguino. Efter lunch återvänder vi till Amalfi där vi besöker den fantastiska katedralen.

Dag 5
Neapel – Sverige

Efter frukost är det dags att ta farväl av Italien för denna gång. Vi beger oss till flygplatsen i Neapel och flyger via München hem till Sverige.