Sydafrika 8–18 november 2014

Följ med oss på en fantastisk resa till Sydafrika med både Kapstaden och safari – en resa som gjorde stor succé i höstas. 

Resan dag för dag

8 november  
Avresa med reguljärflyg från Skandinavien.

9 november
Johannesburg / Blyde River Canyon
Vi börjar börja vår vistelse i Sydafrika med att åka nordost ut mot den lilla staden Graskop (ca 5 timmar) några mil från den världsberömda Blyde River Canyon. Längs vägen stannar vi för lunch i den lilla byn Dullstrom. Vårt hotell för natten ligger i den mysiga lilla orten Graskop.
Under kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag.
Hotell: Graskop Hotel, Graskop. Mat som ingår denna dag: lunch, middag.

10 november
Blyde River Canyon / Kapama Game Reserve

Färden går längs den vackra Panorama Route som följer Blyde River Canyon. Vi stannar till vid bland annat Gods Window, Three Rondavels och Bourke’s Luck Potholes.
I lagom tid för lunch anländer vi till vår safarilodge i Kapama Private Game Reserve som erbjuder ett avslappnat och exklusivt boende i ett av de bästa safariområdena i landet. Vi har bokat upp hela campen exklusivt för M-Magasin.
Under eftermiddagen gör vi vår första game drive tillsammans med en ranger och spårare.
Hotell: Kapama Southern Camp, Kapama Game Reserve. Mat som ingår denna dag: frukost, lunch, middag.

11 november
Kapama Game Reserve
Vi börjar dagen tidigt med en morgonsafari. Väl tillbaka på lodgen äter vi frukost följt av tid på egen hand. Vi har möjlighet att slappna av vid poolen, gå på en SPA-behandling, eller ta en så kallad game walk med en ranger genom bushen Gemensam lunch på lodgen. När eftermiddagshettan börjar lätta, då djuren åter är som mest aktiva gör vi ytterligare en game drive med våra rangers och spårare. Gemensam middag tillbaka på lodgen.
Hotell: Kapama Southern Camp, Kapama Game Reserve. Mat som ingår denna dag: frukost, lunch, middag.

12 november
Kapama Game Reserve / Kapstaden

Efter en sista safari i gryningen och frukost så lämnar vi Afrikas bush för vidare resa mot Kapstaden. Vid ankomst möts vi för transfer till Sea Point och incheckning på vårt hotell Winchester Mansions. Gemensamm middag på kulturella Gold Restaurant.
Hotell: Winchester Mansions, Kapstaden. Mat som ingår denna dag: frukost, middag.

13 november
”Walk of freedom”
Vi starar dagen i V&A Waterfront för att ta färjan över till Robben Island. Den tidigare så ökända fängelseön var platsen där Nelson Mandela hölls fängslad i 27 år. Direkt efter besöket på Robben Island åker vi vidare ut till kåkstaden Langa för gemensam lunch på restaurang Lelapa. Under eftermiddagen besöker därefter projektet Nkanini Orange IQ, startad av organisationen A Reaching Hand. Middag på egen hand.
Hotell: Winchester Mansions, Kapstaden. Mat som ingår denna dag: frukost, lunch.

14 november
Kaphalvön Heldagstur till Godahoppsudden.
Vi följer Atlantkusten mot Kaphalvön på vägar med vidunderlig utsikt. Vi fortsätter sedan till Godahoppsuddens naturreservat.
Innan vi återvänder mot Kapstaden äter vi lunch på den populära fiskrestaurangen Harbour House belägen vid False Bay med en fantastisk utsikt!
Sent på eftermiddagen är vi åter på vårt hotell i Kapstaden. Middag på egen hand.
Hotell: Winchester Mansions, Kapstaden. Mat som ingår denna dag: frukost, lunch.

15 november 
Marknad och shopping
Efter frukost hämtas vi för en utflykt till Old Biscuit Mill i stadsdelen Woodstock. I den gamla kakfabriken säljs numera hantverk, konst, mode, organisk kost och mycket mer. I närheten finns dessutom några av Kapstadens hetaste konstgallerier. Efter lunch, som intas på egen hand i något av de många matstånd som finns att välja mellan, återvänder vi till vårt hotell. Gemensam middag på Sveruga.
Hotell: Winchester Mansions, Kapstaden. Mat som ingår denna dag: frukost, middag.

16 november
Vindistrikten
Först på agendan står ett besök på Kapstadens spektakulära Table Mountain. Vi börja sedan utforskar Western Capes berömda vindistrikt. Vi besöker först Fairview som ligger i vindistriktet Paarl. Här får vi avnjuta olika sorters ostar i kombination med de perfekta vinerna. Andra stoppet blir på Boschendal där det inte bara blir vinprovning och en tur i deras vinkällare, utan även en välsmakande picknicklunch. Efter lunch besöker vi Franschhoek. För den som önskar finns tid att strosa runt bland de många små konsthantverkbutikerna och antikaffärerna. Gemensam middag på Beluga.
Hotell: Winchester Mansions, Kapstaden. Mat som ingår denna dag: frukost, lunch, middag.

17 november
Kapstaden / Hemresa

Under förmiddagen gör vi ett besök i Hout Bay på Original T-Bag Design (tbagdesigns.co.za). Efter detta besök väntar en lunch i Camps Bay på Blues Restaurant. Efter lunch är det dags att besöka Green Market Square för den afrikanska marknaden. Transfer under sen eftermiddag till Cape Town International Airport för flyg mot Europa på kvällen.
Mat som ingår denna dag: frukost, lunch.

18 november
Hemkomst
Vi landar åter i Skandinavien under förmiddagen.