Vandra med oss i södra Polen 11–15 maj 2015

Njut av vandring och spa i vackra Tatrabergen i Polen. Vi besöker också världsarvsstaden Krakow. Du får den bästa av både stad och natur! Och shopping som är betydligt billigare än i Svergie. 

Programmet dag för dag:

DAG 1: Guidning på svenska genom Krakow. Bussturen avslutas vid vårt hotell med utsikt över floden Wisla. Krakows gamla stadskärna bjuder på rolig shopping och mysiga kaféer. 

Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. 

Middag i den gamla judiska stadsdelen Kazimierz. Gemensam välkomstmiddag.

DAG 2: Vi ger oss ut på stadsvandring och börjar i det gamla kungaslottet Wawel (Krakow var Polens huvudstad till 1596). I Gamla stan ligger Europas största medeltida torg med de gamla tyghallarna som nu är en galleria. Efter gemensam lunch reser vi med buss till den söta staden Zakopane. En skidort som på sommarhalvåret är ett paradis för vandrare. På vårt hotell, Belvedere, hinner vi med ett första besök i spa-avdelningen. 

DAG 3: Vår guide leder en lättare vandring på Tatrabergens lägre höjder. Snön kan ligga kvar på bergstopparna men i maj börjar ängarna blomma. Varje förmiddagsvandring avslutas vid lunchtid. Den som vill gå på dagstur vandrar med Madelein Månsson som leder M:s heldagsturer. 

DAG 4: Hel- eller halvdagsvandringar
(se dag 3). Vi hinner även njuta i den fina spaavdelningen. Gemensam avskeds-middag.

DAG 5: Hemresa efter frukost. Ankomst Stockholm eftermiddagen.