Våra 30 läsare, Amelia Adamo och deras guide Peter Wik har nått Argentina. Där väntar elva dagar av upplevelser både i Buenos Aires och i den storslagna naturen med Pampas och Patagoniens glaciärer.

Här delar de med sig av sina upplevelser allteftersom.

På programmet står också en helkväll i tangons tecken – vilket några av resenärerna redan hart börjat ladda för.

Buenos Aires har mycket som är great, stort, större. Som deras enorma rosenparken. Ulla och Margareta från Norrtälje och Susanne från Västkusten kollar doften. Ja, den doftar. Också.

Hela M-gänget på tangokurs. Vi lärde oss de 8 grundstegen med hjälp av tangolärare som snällt förflyttade oss över dansgolvet. De hade aldrig haft så många mogna kvinnor med så mycket dold danslust.

IMG_2139

Här är vi M-läsare i Latinamerikas största bokhandel El Ateneo, tidigare en teater och av den engelska dagstidning The Guardian korad till världens vackraste.
Idag är teatern fylld av böcker och på läktarna läsande människor argentinare är en läsare. Fr v Gunilla, Kari, Lena, Amelia, Pia och Mona.

IMG_2133

Tove Nilsson och Marianne Bjurwill kände lite smått på den romantiska dansen i La Boca alldeles vid Rio de la Plata.  

IMG_2135

Buenos Aires är inte bara tangons stad utan också fotbollens. Här kan man köpa Messis eller Maradonas t-shirts. Agneta Ögren och Annika Fritz Lundström andas luften i Argentinas huvudstad Buenos Aires.